TØFFE TAK: Odds Jone Samuelsen i duell med FKHs Emmanuel Ekpo. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
TØFFE TAK: Odds Jone Samuelsen i duell med FKHs Emmanuel Ekpo. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Odd klarte ikke å klatre til sølvplass

Hjemmelaget fikk aldri scoring mot Haugesund i Skien.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Odd-FK Haugesund 0-0

Odd hadde muligheten til å klatre til sølvplass på Tippeliga-tabellen etter at Vålerenga slo medaljerival Strømsgodset lørdag, men hjemme på Skagerak Arena sviktet Dag-Eilev Fagermos gutter.

For selv om det nok en gang ble poeng, og søndagens 0-0-resultat mot FK Haugesund forlenger den ubeseirede rekken til åtte kamper, så hadde nok Skiensklubben ønsket seg mer.

I stedet for å klatre til 2. plass ble Odd i stedet forbigått av Rosenborg og er nå nummer fire, mens Haugesund-trener Jostein Grindhaug trolig jublet høyest etter uavgjort på Skagerak Arena.

– Jeg er meget godt fornøyd med måten vi fremstår på. Det er god moral, og den er god å ha når tidene er så tøffe som de er. Vi har voldsomt mange kamper i beina etter hvert, sa Grindhaug til CMore etter kampslutt.

Les også: Strømsgodset med første Tippeliga-tap på Marienlyst på 37 måneder

Frode Johnsen med 1. omgangs største sjanse
1. omgangs største sjanse falt til hjemmelaget og Frode Johnsen, men veteranens heading fra god posisjon føk over tverrliggeren etter en snau halvtime.

I en ellers hendelsesfattig 1. omgang var Odd-keeper André Hansens bytte av hansker drøyt fem minutter før pause noe av det som fikk flest øyenbryn til å heves i Skien. Spillemessig hadde vertene ballen mest, men før hvilen var det allikevel lite som skilte lagene som forut for runden lå på 3. plass og 14. plass på Tippeliga-tabellen.

Lite Odd-overtak også etter hvilen
Etter hvilen var det FKH som fikk den første sjansen, da Alexander Stølås avsluttet fra distanse. Kantspillerens skudd var hardt og godt, men Hansen i Odd-buret lot seg ikke lure.

Etter hvert tok hjemmelaget mer og mer over. Herolind Shala var nære, da han forsøkte en lobb over Per Morten Kristiansen i FKH-buret, men forsøket gikk langt over både keeperen og målet.

Resten av omgangen var preget av at Odd hadde ballen mye, men gjestene fra vest stod imot og sikret seg et viktig poeng i bunnstriden.