TV 2-ekspert reagerer på Viking-spillernes bytur

– Jeg trodde fotballen var kommet lengre, sier Ole Martin Årst.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tippeligaen i Altomfotball

Forut for søndagens Tippeliga-kamp mellom Viking og Lillestrøm ble det i TV 2s FotballXtra-studio diskutert hvorvidt den negative medieoppmerksomheten rundt klubben forrige helg skaper fornyet press for et lag som kun står med en seier på ni serierunder.

Natt til mandag ble en Viking-spiller fotografert iført håndjern i sentrum av Stavanger sammen med to politimenn.

– De gjør det verre for seg selv, det er det ikke noen tvil om. Spesielt gjelder dette i en by som Stavanger, når det har gått litt trått. Terskelen for at folk reagerer på at du går ut og gjør noe er så lav at når man først skal falle for fristelsen og ta seg en pils og kose seg så bør de egentlig være smart nok til å gjøre det hjemme, sa TV 2s fotballekspert Ole Martin Årst.

Les også: Viking skal komme til bunns i påstandene om dårlig drikkekultur

Tidligere denne sesongen oppstod det også en episode i Sogndal som involverte alkohol, og Årst reagerer på at nok en Tippeliga-klubb havner i søkelyset på grunn av de gale tingene.

– Jeg synes det er fryktelig synd at vi får nok en episode. Det er ikke bra. Jeg trodde fotballen var kommet lengre enn det vi holdt på med for 20 år siden, sa den tidligere Tippeliga-storscoreren.

Rekdal: – Rett og slett skandaløst
I TV 2s studio satt i tillegg Vålerenga-trener Kjetil Rekdal, som også reagerer knallhardt.

– Det er rett og slett skandaløst. Vi driver og kjemper rundt omkring for å få Tippeligaen til å komme opp igjen. Det er mange klubber som sliter med dårlig økonomi og dårlig renomé. Jeg skal ikke beskylde noen for å være verre enn andre, men hvis vi ikke greier å fremstå som seriøse arbeidstakere med spillere som tar jobben sin seriøst da er det ned på non-amatør.

– Hvis vi ikke tar jobben vår seriøst, så ender det opp med at man må jobbe og så komme og trene på ettermiddagen. Det arbeidsredskapet du har som fotballspiller er kroppen din, og da må du passe på den. Så får du heller ta deg en tur ut og slå hælene i taket når du har ferie, og ikke midt i sesongen. Dette er ikke noe kritikk mot spesielle, men det er rett og slett useriøst, sa Vålerenga-sjefen.

Ble tatt opp internt i Viking tidligere denne uken
Tidligere denne uken tok Viking opp problemstillingen med drikkekulturen i klubben etter at en anonym spiller stod frem i Dagbladet og hevdet den var dårlig og at spillerne møtte opp sløve på trening.

Da sa trener Kjell Jonevret at beskrivelsene ikke var noe spillergruppen kjenner seg igjen i.

– Både spillere og ledere i klubben er overrasket over påstandene. Dette er ikke noe vi oppfatter som et problem, og det har vi heller ikke i min tid i klubben, sa svensken til TV 2 onsdag.