Hat trick-Høiland scoret for sin avdøde farfar

– Jeg lovet ett mål. Nå fikk han tre, så jeg håper han er fornøyd, sier rørt Høiland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Molde-Sandnes Ulf 3-1

Tommy Høiland scoret tre mål og sørget for å sende gamleklubben Sandnes Ulf enda lenger ned i nedrykksgjørmen da lagene møttes søndag.

Scoret for sin avdøde farfar
Gjestene fra Sandnes leverte 60 strålende minutter, men da Aksel Berget Skjølsvik ble utvist ble det for vanskelig for rogalendingene. Dermed kunne hjemmelaget juble for 3-1-seier.

– Jeg lovet farmor å score for farfar i dag. Han hadde blitt 73 år i dag, og han døde i mars. Jeg lovet et mål og nå fikk han tre, så jeg satser på at han er fornøyd, sier Høiland til Cmore.

Til TV 2 forklarer 25-åringen forklarer at han hadde et tett forhold til sin avdøde farfar.

– Det var veldig emosjonelt for meg. Jeg var veldig tett med ham, og vi pratet mye fotball sammen, så det var veldig trist for meg da han døde, sier han.

Det gjorde det heller ikke mindre spesielt at de tre målene kom mot gamleklubben Sandnes Ulf.

 Det var veldig spesielt å score mot Sandnes Ulf, men sånn er fotballen. Jeg håper de redder seg og jeg tror de vil reise seg igjen, sier han.

Høiland slo tilbake etter sjokkstart
Men det ble en sjokkstart på kampen for Molde og seiersvante tilhengere på Aker Stadion. Det var bare spilt fem minutter da gjestene fra Sandnes dro frem et vakkert angrep som endte med at Fredrik Midtsjø kunne trille ballen inn bak landslagskeeper Ørjan Nyland.

Men etter 27 minutter slo hjemmelaget tilbake. Og det var selvsagt den tidligere Sandnes Ulf-spilleren Tommy Høiland som satte ballen i mål. Etzaz Hussain spilte en lang ball i bakrommet som angriperen var først på og sendte i en bue over en utrusende Halldórsson.

Molde fortsatte å presse Sandnes Ulf bakover, og både Daniel Chima Chukwu og Mohammed Elyounoussi hadde muligheten til å sende vertene i føringen før pause. Men det sto målløst da lagene gikk av banen.

 Stor Sandnes Ulf-sjanse
Det var bare spilt ett minutt av andre omgang da gjestene kunne gitt Molde en ny kalddusj i sommersola. Nok en gang kombinerte de fint før Tønne banket til ballen som gikk via Daniel Berg Hestad og mot mål. Men en fin redning av Nyland sørget for at Molde slapp med skrekken.

Like etter fikk Tommy Høiland muligheten til å score sitt andre for dagen. Men avslutningen gikk via stolperoten og ut.

Selv om Molde hadde ballen mest så kom Sandnes Ulf til flere farligheter. Og etter en time var gjestene bare millimeter fra å ta ledelsen. Marius Helle forsøkte seg fra distanse og banket ballen i tverrligger.

Høiland scoret sitt andre etter Skjølsvik-utvisning
Etter 64 minutter oppsto det dramatikk i Molde. Aksel Berget Skjølsvik fikk frispark dømt i mot seg etter en løpsduell med Høiland. Sandnes Ulf-kapteinen protesterte voldsomt på avgjørelsen og ble til slutt tildelt sitt andre gule kort for dagen.

– Tommy bråstopper, klapper sammen beina og faller. Han går ikke etter ballen i det hele tatt. Jeg blir forbannet, sier Skjølsvik til Cmore etter kampen.

Og vondt ble umiddelbart verre for gjestene. For bare minuttet etter at Skjølsvik hadde forlatt banen satte Tommy Høiland inn sitt andre mål  for dagen.Martin Linnes fant rogalendingen inn ei boksen som takket med å klemme ballen i mål.

Hat trick-Høiland
Og med en mann mer på banen fikk Molde mye rom å boltre seg på. Og etter 71 minutter ble Høiland spilt helt alene med Sandnes Ulfs sisteskanse. Høiland gjorde ingen feil og trillet inn sitt tredje mål.

Dermed stormer Molde videre på toppen av Tippeligaen.