SOLID: Odd Christian Eiking viste sitt enorme klatretalent med 2. plass sammenlagt i Giro Valle d'Aosta, ett av de tøffeste U23-rittene i verden. FOTO: TV 2
SOLID: Odd Christian Eiking viste sitt enorme klatretalent med 2. plass sammenlagt i Giro Valle d'Aosta, ett av de tøffeste U23-rittene i verden. FOTO: TV 2

Norske sykkeltalenter klatret med verdenseliten 

Odd Christian Eiking og Sindre Lunke imponerte stort i ett av verdens tøffeste U23-ritt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

 Det gror veldig godt blant talentene i norsk sykkelsport, noe som ble veldig tydelig i det tøffe etapperittet Giro Valle d'Aosta denne helgen.

Odd Christian Eiking tok 2. plassen i sammendraget, mens Sindre Lunke endte på 5. plass. Femdagersrittet regnes som ett av de tøffeste etapperittene for U23-ryttere. Flere tusen høydemeter er blitt klatret i fjellene, og noen av toppene har vært helt oppe på 2000 meters høyde.

Svendsen imponerte i bakketempo

Det har de norske gutta taklet bra, der spesielt klatretalentet Eiking har vist seg frem. Den unge bergenseren har en 2., 4, og 5. plass på tre av etappene.

En gledelig nyhet var også Oskar Svendsens 2. plass på søndagens avsluttende bakketempo. Den tidligere tempoverdensmesteren ble nummer fire på den første tempoetappen.

Joker-rytteren bet godt fra seg i Tour of Norway i mai og veltet i finalen på kongeetappen til Lillehammer.

De norske gutta har representert Norge i rittet, og ikke sine respektive kontinentallag.

– Dette er det hardeste rittet vi noen sinne har deltatt i. Rittet er hardere enn Tour de l’Avenir, selv om det er noen dager kortere. Her har vi møtt mange av de sterkeste klatretalentene i Europa. Alle vinnerne fra dette rittet har blitt store klatrere i World Tour-ritt, forteller landslagssjef Stig Kristiansen i en pressemelding.

– I overkant av hva vi kunne forvente

– Resultatmessig var dette litt i overkant av hva vi kunne forvente på forhånd. Jeg er veldig imponert over Sindre Lunke. Eiking hadde vi litt forventninger til på forhånd, men han har også prestert bedre enn vi hadde turt å håpe på, fortsetter Kristiansen.

Det var Bernardo Suaza Arango fra Colombia som vant rittet, 33 sekunder foran Eiking og 01.41 foran Lunke.

Svendsen ble nummer 21 i sammendraget, mens hjelperytterne Fridtjof Røinås og Sven Erik Bystrøm ble henholdsvis 21. og 38. mann.