Flere profflag vil hente Kristoff

– Det er godt å vite at jeg ikke vil gå arbeidsledig, sier han med et smil til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bergen/Tallard (TV 2): Alexander Kristoff har hatt en fantastisk sesong til nå med seieren i Milano-Sanremo og etappeseieren i Tour de France som høydepunktene.

Kjører man inn resultater, vil man også bli svært ettertraktet. For selv om Kristoff har kontrakt med Katjusja ut 2015, så merker han at flere lag er interesserte.

Laget til Schlecks er interessert

– Det er flere lag som er interessert i å signere meg når kontrakten går ut. Jeg vet i hvert fall at Trek er interessert, og det er også flere andre lag, forteller Kristoff til TV 2.

– Det er likevel fortsatt en stund til kontrakten min går ut. Dette er ikke noe jeg går og tenker på. Men det er godt å vite at jeg ikke vil gå arbeidsledig i hvert fall, sier han.

HAR ØKT VERDIEN: Alexander Kristoffs fantastiske sesong har gjort ham til en ettertraktet mann. FOTO: AP Photo/Laurent Cipriani
HAR ØKT VERDIEN: Alexander Kristoffs fantastiske sesong har gjort ham til en ettertraktet mann. FOTO: AP Photo/Laurent Cipriani

Sjansen for at han blir hentet før kontrakten utløper er liten. Det er ikke tradisjon for å bli kjøpt ut av kontrakter i sykkelsporten, sammenlignet med for eksempel overganger i fotball.

Kunne tjent mer penger

Alle resultatene øker også verdien på Kristoff. Men rogalendingen har likevel ikke sett så mye mer penger etter sesongens triumfer.

Kristoff forhandlet seg nemlig frem til fastlønn i kontrakten foran denne sesongen. I 2013 hadde han en prestasjonsbasert kontrakt med en god bonusordning.

– Jeg valgte fastlønn fordi jeg ikke trodde jeg kom til å vinne noen av monumentene, innrømmet han overfor TV 2 tidligere i vår.

Med fasit i hånd ville seieren i Milano-Sanremo gitt Kristoff millioner av kroner dersom han fortsatt hadde hatt en bonusordning.

Kristoff tenker likevel ikke så mye på det nå.

– Jeg har den kontrakten jeg har. Det er for seint å gjøre noe med den nå, sier han.

Vil diskutere ny kontrakt med Katjusja

Men før nesten sesong vil Kristoff og agenten hans diskutere en ny og mer lukurativ kontrakt med Katjusja-ledelsen.

– Vi kommer til å høre med laget om de vil resignere kontrakten. Da blir det kanskje lagt på ett år til på den. Men da vil jeg også forsøke å få høyere lønn. Vi får se på det, sier han.

– Det har allerede vært diskusjoner. Men de er litt usikre med tanke på sponsing i 2016. Det er ingen vits for de å signere meg for ett ekstra år, hvis laget ikke eksisterer i 2016, sier Kristoff.

27-åringen tjener rundt fem millioner kroner i året på sin nåværende kontrakt.