McIlroys far kan tjene to millioner på ti år gammelt veddemål

Gerry McIlroy og tre venner veddet på at sønnen Rory (25) ville vinne British Open før han ble 26.

VISER MUSKLER: Rory McIlroy har overtaket i British Open.
VISER MUSKLER: Rory McIlroy har overtaket i British Open.

Rory McIlroy (25) avsluttet sensasjonelt med to eagles på de tre siste hullene i British Open lørdag. Golfstjernen økte dermed ledelsen sin til seks slag før siste runde.

Regn preget lørdagens runde i majorturneringen. McIlroy hadde tidvis problemer på Hoylake-banen, men nordirens rivaler var ikke i nærheten av å matche ham på de tre-fire siste hullene.

25-åringen hadde fire slag å gå på før tredjerunden, men ledelsen ble hentet inn av amerikanske Rickie Fowler etter tolv hull. Bogeyer på 1. og 12. hull gjorde at han tapte terreng.

– Vet hvor fort en ledelse kan forsvinne

Men så våknet McIlroy og vartet opp med spektakulær golf. En birdie på 14. hull tok han tilbake i føringen, mens to eagles på de tre siste hullene sikret ham en 68-runde og en solid luke før alt skal avgjøres søndag.

– Jeg vant da jeg var sju bak på Wentworth, så jeg vet hvor fort en ledelse kan forsvinne. Jeg føler meg bra, og jeg har vært i denne posisjonen før. Forhåpentligvis klarer jeg å håndtere det på en god måte. Jeg vil gjøre som på Congressional (US Open i 2011) og Kiawah Island (PGA-mesterskapet i 2012), sa McIlroy og henviste til sine to majortriumfer i karrieren.

McIlroy er 16 slag under par etter tre runder. Han leder med seks slag på Fowler, som klarte åtte birdier på sin vei mot en 68-runde. Det er den største ledelsen i British Open før siste runde siden Tiger Woods til slutt vant majorturneringen med åtte slag i 2000.

Faren tjener to millioner på seier

Det er også meget godt nytt for McIlroys far, som for ti år siden satte penger på at sønnen kom til å vinne British Open før han ble 26.

Oddsen var 500-1, og Gerry McIlroy og tre av hans venner satte rundt 1000 kroner hver på det.

– Vi satte veddemålet da han var 15. De ville bare la oss vedde 4000 kroner - 1000 hver, forklarte han til irishgolfdesk.com i 2006.

Nå er McIlroy 25 år, og ingen har noensinne tapt en så stor ledelse på siste dag av The Open. 

Det betyr at McIlroys far og vennene kan dele hele 2 125 000 kroner. Det vil si at de fire kompisene får rundt 530 000 kroner hver på deling.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2