Diaré-Démare spurtet inn i ny (!) bobil ved målgang 

Smilte og viste tommel opp til TV 2 etter toalettbesøk nummer to.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Risoul (TV 2): Den franske mesteren Arnaud Démare liker seg best i spurtene. Derfor var det mange som lurte på hva som skjedde da Démare plutselig rykket fra hovedfeltet opp førstekategoristigningen Col du Lautaret.

Årsaken var imidlertid ikke at han skulle prøve seg på et svært overraskende fjellbrudd. I stedet syklet han bort til en bobil, steg av sykkelen og gikk inn i den.

Se episoden i videovinduet øverst!

En svært løs mage var grunnen til at Démare kom på overraskelsesbesøk til et hyggelig eldre par.

Franskmannen slet med magen på resten av etappen, men kom seg i mål sammen med gruppen Alexander Kristoff satt i, 27 minutter og 40 sekunder bak Rafal Majka. Mens konkurrentene roet fullstendig ned da de passerte målstreken, satte Démare opp tempoet. 

Sprinteren syklet de få hundre meterne opp til FDJ-lagbussen lynhurtig, kastet fra seg sykkelen og løp inn i en ny (!) bobil som sto parkert ved siden av bussen.

Etter ti minutter kom en sliten, men lettet, Démare ut fra bobilen. Han kostet på seg et smil og ga tommel opp til TV 2. På spørsmål om intervju takket han høflig nei, men om man skal dømme etter smilene til FDJs støtteapparat er det liten tvil om hva som blir den store snakkisen rundt middagsbordet i kveld.

FORNØYD: Arnaud Démare fikk lettet på trykket etter målgang.
FORNØYD: Arnaud Démare fikk lettet på trykket etter målgang.

Doproblematikken er imidlertid ikke et ukjent fenomen for Tour-rytterne.

– Jeg måtte løpe inn på et hotell en gang i Giro d'Italia. Man finner alltid en løsning på det, forklarte Alexander Kristoff til TV 2 etter å ha kommet til mål på lørdagens etappe.

Dag Otto Lauritzen skjønner at Démare hoppet inn i første og beste bobil.

– Jeg har vært i den situasjonen tidligere, så jeg vet akkurat hvordan det er. Det må være forferdelig å kjøre en fjelletappe å være så trengt og ha dårlig mage. Han hadde ikke noe valg, selv om han kanskje kunne hevet seg ned i en busk.

– Det eldre paret må jo ha fått sjokk?

– Ja, han stormet jo bare inn i bilen. Jeg håper de har brukt doen tidligere, for det er jo noen som ikke vil bruke toalettene i campingvognene sine. Men det var nok et minne for livet for dem. De fikk en Tour de France-rytter rett inn på potten, sier Lauritzen.

– Har du hoppet inn i en bobil før?

– Nei, men jeg har hoppet inn i et hus. I tillegg har jeg gjort det i en lue og i buksen. Det hender jo. Må man, så må man, sier Lauritzen.