Tour-rytter med akutt diaré løp inn i bobil

Arnaud Démare gjorde sitt fornødne hos en Tour-turist.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et snedig syn møtte tv-seerne under lørdagens Tour de France-etappe. Plutselig rykket FDJ-sprinter Arnaud Démare fra hovedfeltet opp førstekategoristigningen til opp til col du Lautaret.

Årsaken var imidlertid ikke at han skulle prøve seg på et svært overraskende fjellbrudd. I stedet syklet han bort til en bobil, steg av sykkelen og gikk inn i den.

– Han skulle inn på do vil jeg tro, sa TV 2-kommentator Christian Paasche.

Se hendelsen i videovinduet øverst!

– Det er noe jeg har opplevd under maratonløp. Der står det mobile doer langs løypa. Det var en av våre løpere som lå bra an under London Maraton et år. Han lå på andreplass, gikk inn på do og kom ut på fjerdeplass, fortalte Johan Kaggestad.

Hadde diaré

Og Tour-arrangøren bekrefter at Démare var fryktelig nødt til å gå på do.

«Den franske mesteren Arnaud Démar stoppet ved en bobil på grunn av diaré, men han er tilbake på sykkelen og smiler. Hans skytsengel Mickaël Delage venter på ham», meldes det fra arrangøren.

På Twitter bekrefter FDJ at det var et toalettbesøk som var årsaken til at han gikk inn i bobilen.

Dag Otto måtte drite i lua

Dag Otto Tidligere har tidligere fortalt om at han selv har vært nødt til å gjøre sitt fornødne i lua på grunn av mageproblemer.

Sykkellegenden Knut Knudsen har også hatt lignende opplevelser, og har forklart hvordan rytterne under ritt har brukt luene som potte.

– Hvis man virkelig skulle på do hadde man en utfordring. Nå var det sånn at vi hadde luer på toppen, og den kalte vi ofte for «potta». Når du virkelig måtte på do, så måtte du bruke den hvis du ikke kunne stoppe. Det hendte jo det gikk fort i sykkelløpene, har Knudsen forklart.

– Vi satte lua der den skulle sitte, så gjorde man sitt fornødne og kastet lua. Stod det publikummere der var det veldig artig, og stod det ikke noen var det helt greit. Det var i alle fall det vi ofte brukte lua til, vi måtte jo på do, avslutter Knudsen.