– Kristoff sa unnskyld i morges

Sportsdirektør Torsten Schmidt har lagt Kristoff-kritikken død.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Grenoble (TV 2): Alexander Kristoff var ikke nådig mot Katjusja-ledelsens prioriteringer på gårsdagens tøffe fjelletappe til Chamrousse. Nordmannens viktigste hjelperytter Aleksander Porsev havnet utenfor tidslimiten, og noe av grunnen var at Katjusja-laget kjørte hardt i den nest siste bakken før mål.

Målet var at Joaquin Rodriguez skulle plukke klatrepoeng, men spanjolen hadde en dårlig dag.

– Hvorfor skal vi ofre gode sjanser for piss? Det er jo helt latterlig, sa Kristoff til Procycling etter målgang.

I morges var Kristoff i møte med ledelsen.

– Jeg hadde et lite møte med laget i dag morges. De vet hva jeg mener, og jeg vet hvorfor det ble kjørt som det ble kjørt.

– Møtte du forståelse?

– Ja, men de har en stor kaptein som er vant til å få det som han vil, sier Kristoff.
Sportsdirektør Torsten Schmidt vil ikke innrømme at gårsdagens taktikk var feilslått.

– Vi vinner og taper sammen. Han sa unnskyld i morges for det han sa. Det var en lang, hard dag i går, forklarer Schmidt.

– Kunne dere gjort noe annerledes?

– Porsev var syk i går kveld. Det kan også være grunnen, sier han.

Kristoff utdypet gårsdagens uttalelser før start i dag.

– Jeg synes kanskje vi brukte laget litt feil. Vi prøvde å kjøre for Rodriguez, men han hadde ikke beina på slutten. Da så det litt teit ut. Jeg mistet en av mine viktigste hjelpere. Sånn sett ødelegger det mine sjanser, men jeg klarte meg ganske alene i den spurten jeg vant, minner nordmannen om.

Dag Otto Lauritzen mener Kristoff likevel har gode muligheter til å vinne søndagens etappe. Han synes det var tøft av Kristoff å kritisere lagledelsens disposisjoner i går.

– Noen i sportsdirektørbilen burde sett at det var viktigere at Porsev og Paolini ble spart. Man skal ha baller for å si fra. De respekterer Kristoff fordi han er en stor rytter. Han tør å si fra. Han er ærlig og kommer aldri med unnskyldninger. Jeg synes det er tøft at han sier fra til laget, sier Lauritzen.