Magnus Carlsen på plass i Tour de France-sirkuset

– Jeg håper Dag Otto har flere gode historier igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Grenoble (TV 2): Magnus Carlsen skal følge Tour de France-sirkuset sammen med TV 2 de to neste dagene. Sjakkongen gleder seg veldig til å følge rittet fra bilen til Dag Otto Lauritzen.

STORFINT BESØK: Alexander Kristoff fikk besøk av Magnus Carlsen. Foto: Mats Wedervang.
STORFINT BESØK: Alexander Kristoff fikk besøk av Magnus Carlsen. Foto: Mats Wedervang.

– Han pleier å komme med mange gode historier. Jeg har vært her i et halvt døgn, og jeg håper ikke jeg har hørt alle historiene hans ennå, smiler Carlsen.

Carlsen kommer fra Rio. Der så han VM-finalen mellom Argentina og Tyskland. Nå skal Lommedalen-karen reise rundt i Frankrike med Dag Otto.

– Det er morsomt å være her. Jeg gleder meg til å se løpet, og jeg gleder meg til å se opplegget i villagen og hvordan hele sirkuset fungerer, sier han.

Carlsen er en sporty mann. Fotball og basketball er blant favorittidrettene hans. I 2013 tok han blant annet avspark i en Real Madrid-kamp. Men sykkel er også en favoritt hos Carlsen.

– Jeg pleier vanligvis å sitte benket. Fjelletappene synes jeg er spesielt morsomme, forteller han.

23-åringens første sykkelminne var da Marco Pantani herjet i Tour de France.

– Han var den første jeg så. Jeg fulgte også med på Armstrong og Ullrich og gjengen. Det var gøy å se på dem på den tiden, selv om det i ettertid viste seg at de var dopet, sier han.

– Er det noen likheter mellom sjakk og sykkel?

– Det er mye taktikk. Det jeg liker er at taktikkeriet, akkurat som i sjakksporten, foregår for det meste under overflaten.

Carlsen møtte også Alexander Kristoff før start. Det satte Katjusja-rytteren pris på.

– Det var kult. Jeg så fra bussen at verdensmesteren i sjakk sto utenfor. Jeg får prøve å gi litt ekstra. Jeg sa til de andre på laget at han sto utenfor. Da kikket alle ut av vinduet, sier Kristoff.