KOLLAPSET: Richie Porte kjørte seg trolig ut av podiekampen i Tour de France. I dag måtte han taues til topps av Mikel Nieve. (AP Photo/Laurent Cipriani)
KOLLAPSET: Richie Porte kjørte seg trolig ut av podiekampen i Tour de France. I dag måtte han taues til topps av Mikel Nieve. (AP Photo/Laurent Cipriani)

Sky i villrede etter enorm Porte-nedtur

Ingen kan forklare hvorfor sammenlagtkandidaten kollapset.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chamrousse (TV 2): Mens Vincenzo Nibali tok et langt steg mot sammenlagtseier i Tour de France gikk alt på tverke for Team Skys sammenlaghåp Richie Porte. Porte måtte slippe gruppen med sammenlagtkandidater da det gjenstod 12 kilometer.

- Jeg så ikke denne sprekken komme, sier Sky-sjef Dave Brailsford.

- Slik jeg kunne se det, var det ikke dehydrering. Jeg vet ikke hva som skjedde. Det var ikke den Richie vi har sett i første del av rittet, sier Brailsford.

Porte var ikke særlig snakkesalig da han møtte media etter målgang.

- Dette var veldig synd. Vi får se hva som skjer i morgen, sier Porte.

Han endte til slutt åtte minutter og 48 sekunder bak Nibali. I sammendraget raste han ned fra 2. plass til 16. plass.

Porte syklet over mållinjen sammen med lagkameratene Mikel Nieve og Geraint Thomas. Skys sammenlagtkandidat er mest lei seg fordi han skuffet lagkameratene.

- Jeg tror ikke det handler om temperaturen. Det kan skje de beste, men det er veldig synd. Alle lagkameratene mine har vært briljante, sier Porte.

Brailsford vil bruke tid på å fordøye dagens etappe.

- Richie er skuffet, og når man er skuffet er det ikke tid for å analysere. På den siste stigningen var det bare spørsmål om å begrense tidstapet, sier han.

For Sky har Touren så langt vært en katastrofe.

- Det var selvfølgelig et stort tap å miste Froome når målet var å vinne rittet. Når man ser hvordan Nibali kjører ville det blitt et interessant ritt. Etter Froome-exiten måtte vil snu oss om og gå over på plan b. Nå må vil snu oss rundt igjen, sier Brailsford.