Nibali-hjelper gir konkurrent skylden etter blodig velt

– Man skal skal passe seg for Jurgen Van Den Broeck, sier Jakob Fuglsang.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vincenzo Nibali tok en overlegen og imponerende seier på fredagens fjelletappe i Tour de France.

Italieneren styrket dermed sin sammenlagtledelse ytterligere, og Astana-laget virker å ha full kontroll på den gule trøya for øyeblikket.

Fullt så kontrollert var det likevel ikke da det gjensto vel 40 kilometer igjen av etappen. Da gikk nemlig Nibalis solide hjelperytter Jakob Fuglsang i bakken i en nedkjøring.

BLODIG: Jakob Fuglsang fikk et vondt møte med asfalten fredag. FOTO: SCANPIX
BLODIG: Jakob Fuglsang fikk et vondt møte med asfalten fredag. FOTO: SCANPIX

Raste mot konkurrent

Dansken traff asfalten hardt og fikk store blodige sår på venstre side av kroppen.

Rapporterne kunne tyde på at Fuglsang hadde kjørt på en drikkeflaske. Etter målgang bekreftet han dette, og ga samtidig skylden for velten til Lotto-Belisol-kaptein Jurgen Van Den Broeck.

– Jeg tror (Alberto) Contador har rett: Man skal passe seg for Jurgen Van Den Broeck. Sånn som jeg så det, så lå det plutselig en flaske midt i veien. Det var en Lotto-flaske som rullet over veien og som jeg kjørte skjevt over og veltet, sier en tydelig irritert Fuglsang.

Referansen til Contador skyldes ryktene i Tour-feltet om at spanjolen veltet ut av Touren fordi han ikke ville ligge for nærme belgiske Van Den Broeck i nedoverbakke.

Lotto-Belisol-rytteren selv uttalte seg svært kritisk til Contador etter den omtalte etappen.

– Det er hans egen skyld at han krasjet. Han spurtet forbi meg i utforkjøringen, deretter traff han et hull før han krasjet. Jeg forstår ikke hvorfor han tar disse sjansene for bare å komme noen plasseringer frem. Hans uaktomshet kunne fått meg til å falle, sa Van Den Broeck.

– Fingrene gjør mest vondt

Fuglsang kom seg etterhvert på sykkelen igjen og fullførte etappen trygt innenfor tidsgrensen. Men smertene var store.

– Jeg føler meg selvsagt ikke på topp. Det er fingrene som gjør mest vondt, samt hele den venstre siden, forteller 29-åringen.

– Jeg kjørte det jeg kunne, men det var samtidig ingen grunn til å kjøre som helvete for å komme inn 15 minutter etter. Om jeg mistet 15 minutter eller en halvtime betyr ingenting, sier Fuglsang.

Den tidligere terrengsyklisten skulle gjennom legeundersøkelser fredag kveld, men rapporterne fra Astana tyder på at han starter lørdagens etappe.