SKAL INGEN STEDER: Yaya Tourés fremtid har i lang tid vært usikker, men nå konkluderer ivorianeren med at han blir i Manchester City. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS
SKAL INGEN STEDER: Yaya Tourés fremtid har i lang tid vært usikker, men nå konkluderer ivorianeren med at han blir i Manchester City. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS

Yaya Touré bekrefter at han blir i Manchester City

– Jeg vil være her så lenge som mulig, sier ivorianeren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Spekulasjonene rundt Manchester Citys Yaya Touré har pågått omtrent siden han kom til de lyseblå i 2010. Enten er det andre klubber som har ønsket hans tjenester, han selv som har blitt såret av klubben eller hans omstridte agent som har kommet med villedende uttalelser. Da hjelper det lite at han i fjor signerte en kontrakt som binder ham til City i tre år til.

Nå setter Yaya Touré selv en stopper for ryktene.

– Jeg vil alltid respektere kontrakten min, og ønsker å være så lenge som mulig. Ikke tenk på alle spekulasjonene om at jeg skal forlate klubben, er 31-åringens beskjed til supporterne i et intervju med Sky Sports.

– Alltid vært snille
Tidligere har han blitt sitert på at City nektet ham å besøke hans døende bror. Skal vi tro det ferskeste intervjuet med ivorianeren er forholdet til klubben nå mye bedre.

– De har alltid vært snille med meg og hyggelige med min familie, sier Touré.

Louis van Gaal skal ha forsøkt å hente midtbanegeneralen til Manchester United da sirkuset rundt ivorianeren var på sitt mest høylytte. Til tross for at de røde djevlene la 400 millioner kroner på bordet, skal Touré selv ha takket nei til overgangen. Nå hevder han det er fordi han skylder supporterne mye.

Håper å feire bursdag sammen
– Det har vært mye spekulasjoner fra folk som sier jeg skal dra hit og dit, men nå er alt fint. Til fansen må jeg si at det er en stor ære å fortsette i klubben, og jeg håper å nyte den kommende sesongen. 

Tidligere ble det rapportert at Touré var rystet fordi hans bursdag hadde blitt ignorert av klubben. Det avviser agent Dimitri Seluk på det sterkeste. Derimot tror han Touré vil fortsette i sporet han har gjort til nå, hvor han har bidratt sterkt til to ligagull og en FA-cuptriumf de siste tre årene.

– Han har en kontrakt og vil jobbe veldig hardt. Jeg håper Yaya vil være den beste spilleren i klubben kommende sesong, og jeg ønsker at alle nå oppfører seg vennlig, og jeg håper at de vil feire den neste bursdagen sammen, sier Seluk.