SOLGT: Demba Ba er bekreftet solgt til tyrkiske Besiktas. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK.
SOLGT: Demba Ba er bekreftet solgt til tyrkiske Besiktas. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK.

Chelsea kvittet seg med spiss

Besiktas bekrefter kjøpet av Demba Ba.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det har vært en dårlig skjult hemmelighet de siste dagene at Demba Ba var på vei til tyrkiske Besiktas.

Allerede onsdag la klubben ut bilder av 29-åringen med Besiktas-drakten på. Fredag kan de bekrefte på sine hjemmesider at de personlige betingelsene og den medisinske testen er i orden.

Den tyrkiske klubben betaler Chelsea rundt 50 millioner kroner over to år. 

– Jeg har hørt mye godt om Besiktas og Istanbul fra mine senegalesiske venner. Å spille i et muslimsk land og på en ny stadion er helt klart spennende, sier han til klubbens hjemmeside.

– Jeg vet hva treneren min, Slaven Bilic, forventer av meg, og jeg er åpen for all form for konkurranse. Siden Besiktas-fansen liker hardtarbeidende spillere, skal jeg gi alt jeg har for ikke å skuffe dem.

Stadig flere brikker begynner å falle på plass for José Mourinho nå, som nå er kvitt to av de tre spissene han kritiserte forrige sesong. Samuel Eto'o forlot klubben ved månedskiftet til juli da kontrakten hans gikk ut.

Ba klarte aldri å følge opp suksessen han hadde i Newcastle på Stamford Bridge. Etter en pangdebut med to scoringer mot Southampton, har sjansene for spill minket. Totalt fikk han kun 51 kamper i Chelsea, 23 fra start. I løpet av disse fant han nettmaskene 14 ganger.

Senegaleseren hadde draktnummer 19 i Chelsea, og siden han nå forsvinner åpner det for at nyervervelsen Diego Costa får nummeret han hadde i Atlético Madrid.

Mourinho står nå med tre spisser til sin disposisjon med Costa, Fernando Torres og Romelu Lukaku.