I MOTGANG: Både Bob Bradley og Rikard Norling har tatt svært få poeng den siste tiden. Foto: NTB scanpix
I MOTGANG: Både Bob Bradley og Rikard Norling har tatt svært få poeng den siste tiden. Foto: NTB scanpix

– Tap for Brann eller Stabæk i kveld kan bety nedrykk

Mye står på spill når Stabæk tar i mot Brann.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Stabæk-Brann på TV 2 Zebra fra 18.25.

Når Brann gjester Nadderud i kveld, står det langt mer enn tre poeng på spill.

Stabæk har slitt enormt den siste tiden, og står med fem strake tap. På motsatt banehalvdel står et lag som er rammet av en enda større krise. Brann ligger for øyeblikket på direkte nedrykksplass og har tapt seks av de sju siste kampene.

– Det er en veldig viktig kamp. Det handler om to lag som trenger å få snudd trenden. Laget som tar tre poeng får med seg et løft inn i høstsesongen. Det vil være tungt å løfte seg for laget som taper i kveld, sier kveldens kommentator Jørn Sundby.

– Nedrykk hvis trenden fortsetter
Til tross for at det står ekstremt mye på spill, tyder lite på at vi vil få en kjedelig kamp. Lagene har møttes 17 ganger på Nadderud, men det har aldri endt 0-0. Stabæk er også det eneste laget som ikke har spilt uavgjort i Tippeligaen denne sesongen. Samtidig er kveldens motstandere lagene som slipper inn flest mål av alle.

– Det er helt åpent, så det blir veldig interessant. For Stabæk handler det om å unngå det sjette tapet på rad, fordi pilen peker tydelig nedover. De må også unngå et tap mot et bunnlag, selv om de uansett vil ligge foran på tabellen. Fortsetter de som dette rykker de ned, sier Sundby til TV 2.

– Befrielse med bortebane
Selv om Rikard Norlings Brann har prestert langt svakere enn forventet, tviler kommentatoren på at kveldens kamp vil få noen direkte konsekvens for svensken. Spesielt er det på hjemmebane det har vært vanskelig. I fjor endte bergenserne med 33 poeng på eget gress, mens det i år kun har blitt fattige tre poeng. Kanskje er det derfor en fordel at kampen går utenfor Bergen.

– Jeg tror Brann kommer til å klare seg til slutt. De har tatt bra med poeng på bortebane, faktisk flere enn de tok i hele fjor. Det er hjemmeformen som har vært krise, så derfor kan det være en befrielse og en fordel å spille på Nadderud. 

Stabæk ligger for øyeblikket trygt plassert på en 12. plass. Sundby synes Stabæk har imponert i år, men mener det er høstsesongen som kan bli det kritiske for Bob Bradleys menn.

– De ble tippet på nedrykk uten en sjanse til å overleve. Nå ligger de relativt trygt, så de ser på det som en bonus. Bradley har gjort en kjempejobb med laget så langt, men spørsmålet er om de klarer å holde det oppe. De har en tynn stall og er på ingen måte trygge, sier Sundby.

Det omvendte oppgjøret i vårsesongen vant Stabæk 2-1.

Avspark er 19.00, men TV 2 Zebra starter sendingen allerede 18.25.