Rotherhams manager Steve Evans er viden kjent for sin kontroversielle oppførsel. Denne sesongen skal han lede Rotherham i Championship. Foto: Scanpix.
Rotherhams manager Steve Evans er viden kjent for sin kontroversielle oppførsel. Denne sesongen skal han lede Rotherham i Championship. Foto: Scanpix.

Kan «Englands minst populære manager» unngå nedrykk?

Tabelltips Championship: Rotherham-sjef Steve Evans' temperament får ham stadig sendt på tribunen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tabelltips i samarbeid med ChampionshipNorge.com:

19. plass: At Rotherham United skal spille Championship-fotball denne sesongen er intet annet enn et fantastisk eventyr.

Man skal ikke mange årene tilbake i tid for å finne en svært usikker tid for The Millers.

Klubben var nær nedleggelse flere ganger på grunn av økonomisk rot utenfor banen, og poengstraffene kom tett som hagl.

Foran sesongen 2008/09 truet Football League med å kaste ut Rotherham fra ligaen ettersom de verken klarte å komme seg ut av administrasjon, eller overføre eierskapet til Tony Stewart. Til slutt fikk de lov til å bli med allikevel, såfremt de aksepterte å bli trukket for hele 17 poeng før første spark på ballen var tatt. De havnet midt på tabellen den sesongen, og hadde klart en kvalifiseringsplass hvis de ikke hadde mistet de poengene, men det viktigste var at klubben hadde fått ny eier, og ting endelig begynte å se lyst ut igjen for Yorkshire-klubben.

Stewart investerte store summer i klubben, til tross for at han selv er Sheffield Wednesday-supporter, og ansatte Englands kanskje minst likte manager i Steve Evans. Dette ga umiddelbar suksess, og etter å ha vært svært nær opprykk i de tre foregående sesongene, kunne de i sesongen 2012/13 endelig juble for opprykk til League One. Forrige sommer investerte de klokt på spillersiden, og selv om de var nyopprykkede, var det blant favorittene til å rykke opp til Championship. Sesongoppkjøringen var meget bra, og de vant fem av sine seks første treningskamper, blant annet 2-1 over Bolton Wanderers.

De to siste prøvene før sesongstart var hjemme mot Middlesbrough og Huddersfield Town. I begge disse kampene tapte The Millers knepent, men til tross for tapene, var selvtilliten stor før sesongstart. Det viste igjen på banen også, for Rotherham gikk ubeseiret gjennom de åtte første kampene i League One. I starten av september vant de hele 3-1 hjemme mot erkerival Sheffield United, og da spredde optimismen seg fort innad i klubben.

Altomfotball.no: Alt om Championship

Midt på høsten hadde de en dårlig periode med bare en seier på åtte kamper, men så reiste de seg igjen. Fra og med starten av november til romjulen tapte de ikke en eneste kamp, og fra starten av januar til april gikk de hele seksten kamper på rad i ligaen uten tap. Helt på tampen av sesongen var de involvert i kampen om direkte opprykk, men bare to seire på de seks siste kampene ødela det håpet.

De endte til slutt opp på en 4. plass med åtte poeng opp til Brentford på 2. plass. De måtte derfor ut i kvalifiseringsspill for opprykk til Championship, og der skulle de møte Preston North End i semifinalen. Den første kampen ble spilt borte på Deepdale, og huskes nok best for Preston-spissen Joe Garners ufattelige scoring. Kampen endte 1-1, og The Millers hadde dermed et solid utgangspunkt foran returoppgjøret. Foran den andre semifinalen på New York Stadium oppfordret eieren Tony Stewart fansen om å kle seg i rødt, og lage så mye lyd som mulig. Fansen gjorde som de ble bedt om, og Rotherham avanserte til finalen med en flott 3-1 seier, samt en herlig atmosfære på tribunen. Etter kampen stormet fansen banen i ekstase over at de nå skulle ta turen til Wembley for å møte Leyton Orient. Det var lite som tilsa at The Millers skulle vinne finalen på Wembley ved halvspilt kamp. Orient ledet 2-0, og jeg tør ikke en gang tenke på hva manager Steve Evans sa til spillerne i garderoben.

Uansett hva han sa, fungerte det i hvert fall. The Millers scoret to raske mål i starten av andre omgang, og selvsagt var det den tidligere Orient-spilleren Alexander Revell som sto for begge scoringene. Flere mål ble det ikke før slutt, og i ekstraomgangene klarte de heller ikke finne nettmaskene. Kampen måtte derfor avgjøres på straffespark. Der ble Rotherham-målvakt Adam Collin den store helten da han reddet det avgjørende straffesparket fra Mathieu Baudry. Dermed kunne de mange tusener tilreisende Millers-supporterne juble over sitt andre strake opprykk, og de skal nå bryne seg mot lag som Norwich City, Leeds United og Brighton & Hove Albion denne sesongen.

Keeper:

Det ligger til rette for en spennende og interessant duell om keeperplassen på New York Stadium. Forrige sesong spilte Adam Collin en viktig rolle i opprykket til Championship, men denne sesongen har Scott Loach blitt hentet fra Ipswich Town.

Adam Collin startet sin karriere i Newcastle United, men der fikk han ikke lov til å gjøre noe annet enn å vokte benken. Etter låneopphold i Doncaster Rovers og Oldham Athletic, tok han veien ned til Workington da hans kontrakt med Newcastle gikk ut. Der var han med på å rykke opp til Conference North i sin debutsesong, og den ligaen har Workington holdt seg i helt frem til de rykket ned i år. Collin fikk med seg over to hundre kamper med The Reds før han tok steget opp til League One da han ble hentet av Carlisle United i 2009. Allerede i sin første sesong på Brunton Park klarte han kjempe til seg en fast plass mellom stengene på førstelaget, og han sto faktisk i mål i hele 146 kamper på rad for The Cumbrians. I 2012/13-sesongen var han ikke lenger fast på laget takket være tøff konkurranse fra den talentfulle sisteskansen Mark Gillespie.

I fjor sommer gikk kontrakten hans ut, og da valgte han å gå til hans nåværende klubb Rotherham United. Der satt han på benken i de tolv første serierundene før han etterhvert klarte danke Scott Shearer ut av laget. Da han først fikk plassen, ga han den ikke i fra seg. Collin sto i mål i resten av kampene og gjorde sine saker svært bra. Det hele toppet seg i play-off finalen mot Leyton Orient på Wembley. Der reddet han to straffespark i straffesparkkonkurransen, og ble dermed en av kampens store helter på dagen som Millers-fansen ikke kommer til å glemme med det første. At Collin skulle bli en helt ved straffesparkkonkurranse kom ikke som noen overraskelse for hovedpersonen selv. Han hadde nemlig informert lokalavisen Yorkshire Post før finalen at han hadde vunnet samtlige seks straffesparkkonkurranser som han hadde deltatt i, og i samtlige nervedramaer hadde han reddet minst to straffespark.

For to år siden føltes det som om et lite eventyr da Scott Loach fikk reise hjem til sin favorittklubb Ipswich Town, men oppholdet på Portman Road ble ikke så rosenrødt som det han hadde håpet på. Starten på sesongen 2012/13 var helt forferdelig og det gikk ikke lenge før daværende Ipswich-sjef Paul Jewell fikk sparken. På grunn av de dårlige resultatene ble Loach degradert til benkeplass og Stephen Henderson ble hentet inn på lån fra West Ham United. Henderson overtok som førstevalg mellom stengene, og Loach fikk ikke muligheten igjen før senere på høsten.

Scott Loach.
Scott Loach.

Da han endelig fikk stå i mål igjen et par kamper, pådro han seg en skade og Henderson ble på ny hentet på lån. Den innleide målvakten holdt Loach på benken helt frem til han ble hentet tilbake til West Ham, og da imponerte Loach med flere kamper på rad uten baklengsmål. I fjor sommer ble Dean Gerken hentet til Ipswich fra Bristol City, og selv om det var en del usikkerhet hvem av de to som kom til å være førstekeeper forrige sesong, gikk det ikke lenge før Gerken etablerte seg som førstekeeper. Loach fikk stå i mål de fire første kampene, men etterpå måtte han sitte på benken for traktorguttene. Totalt ble det bare fem hundre minutter i ligaen for sisteskansen, og det blir spennende å se om han får spilletid for The Millers, eller om et nytt benkeopphold venter. Loach har for øvrig flere U21-landskamper for England, og har ved flere anledninger blitt tatt ut til den engelske landslagstroppen. Han har dog aldri fått debutere for landslaget, men det sier litt om at han faktisk har en del å fare med mellom stengene.

Forsvar:

Det er ikke mange lag i Championship som kan skryte over større bredde i forsvarsrekken enn det The Millers har. I skrivende stund har de hele ti spillere som kjemper om de fire plassene i forsvar, og manager Steve Evans skal være svært fornøyd med å ha såpass god dekning bakover på banen.

På høyrebacken er konkurransen stor mellom Mark Bradley, Richard Brindley og Frazer Richardson. Sistnevnte kom til klubben denne sommeren etter en forholdsvis skuffende sesong i Championship med Middlesbrough og Ipswich Town. Han klarte aldri få noen fast plass på noen av lagene, og de gangene han fikk spilletid, imponerte han ikke noe særlig. Den tidligere akademiproduktet fra Leeds United var med på to strake opprykk med Southampton for noen sesonger siden, men det spørs om Rotherham klarer det samme. Richardson var for øvrig den som scoret det første målet i Championship etter at det nest øverste nivået skiftet navn foran sesongen 2004/05. Bradley var førstevalget på høyrebacken på i fjor høst, men gikk dessverre glipp av store deler av vårsesongen på grunn av en skade.

Samtidig kom James Tavernier inn på lån fra Newcastle United, og han gjorde sine saker svært bra. The Millers ville gjerne ha Tavernier denne sesongen også, men han har skrevet under for Wigan Athletic. Bradley kom til klubben fra Walsall i 2010, og har snart fått hundre ligakamper for The Millers. Siden han kom til klubben har han spilt både på stopperplass og sentralt på midtbanen, men det er på høyrebacken han er mest komfortabel. Brindley ble hentet fra Chesterfield i fjor sommer, men fikk bare seksten kamper i sin debutsesong på New York Stadium. Det spørs om det blir mange flere kamper denne sesongen, men man vet aldri.

På venstrebacken har man i tillegg til Joe Skarz som var førstevalg forrige sesong, fått hentet inn Mat Sadler for å gi han konkurranse. Skarz ble hentet til klubben på lån fra Bury i slutten av sesongen 2012/13, og The Millers gjorde avtalen permanent etter at opprykket var et faktum. Den 25 år gamle venstrebacken har en fortid i både Huddersfield Town og Bury, hvor han spilte svært mange kamper. I 2010/11-sesongen var han med på å rykke opp til League One med Bury, og klarte da skaffe seg en plass på årets lag i League Two. Skarz har bare spilt i League One og League Two så langt i sin karriere, og får dermed sin Championship-debut denne sesongen. Det blir interessant å se om han kan få sitt gjennombrudd på dette nivået, eller om han vil måtte sitte en del på benken takket være nysigneringen Mat Sadler.

Sadler har erfaring fra både Premier League og Championship, men har bare vært førstevalg på venstrebacken i Championship én gang tidligere. Det var da han spilte for Birmingham City tilbake i sesongen 2006/07. Den gangen endte det med opprykk til Premier League, men takket være lite spilletid på det øverste nivået, forlot han klubben til fordel for Watford i Championship. Der ble det heller ikke mye spilletid, og etter et par låneopphold i Stockport County og Shrewsbury Town gikk turen da videre til Walsall. Der spilte han samtlige kamper i sesongen 2011/12, og etter bare ett år ble han hentet av Crawley Town. De to siste sesongene har han ikke gått glipp av en eneste ligakamp for The Reds, og det spørs om ikke den lange rekken med kamper fra start ryker nå som han skal konkurrere med Skarz om backplassen.

På stopperplass har Rotherham veldig god dekning, og spørsmålet er om de kanskje har for mange stoppere tilgjengelig. Akkurat nå har de fem rendyrkede midtstoppere i troppen, men den 18 år gamle stopperen Daniel Rowe kommer nok mest sannsynlig til å bli sendt ut på lån. Det gjør at man står igjen med Richard Wood, Kirk Broadfoot, Kári Árnason og kapteinen Craig Morgan.

Wood ble hentet fra Charlton Athletic denne sommeren, etter at hans kontrakt med The Addicks gikk ut. Han er en stødig stopper som har rikelig med erfaring fra Championship med både Coventry City, Sheffield Wednesday, og nå sist Charlton. Den rutinen kan være god å ha for et nyopprykket lag, men Wood var ikke spesielt god forrige sesong. Han fikk bare atten kamper fra start, men hans styrke i luftrommet kan komme godt med denne sesongen.

Kari Arnason.
Kari Arnason.

Kirk Broadfoot er en av de mange spillerne som har forlatt Blackpool denne sommeren, og han kan fort vise seg å være en meget bra signering. Broadfoot kom til Blackpool fra Rangers forrige sommer, etter at den skotske storklubben hadde blitt degradert flere divisjoner. Den høye skotten er en dyktig forsvarspiller, men ikke fullt så god på kjøkkenet. For noen år siden ble han satt ut av spill etter at et egg eksploderte i ansiktet hans. Han trodde nemlig at det ville være en lur idé å varme opp egget i mikrobølgeovnen. Selv om Broadfoot hovedsaklig er stopper, hadde han flere kamper på høyrebacken til The Seasiders forrige sesong.

Kári Árnason er en islandsk stopper som har spilt fotball i både Island, Sverige og Danmark. Han var med på å vinne både liga og cup under Kjell Jonevrets ledelse i Djurgården tilbake i 2005. De siste fem årene har han tilbrakt på de britiske øyer hos Plymouth Argyle, Aberdeen og nå Rotherham United. Han har vært med på opprykkene fra både League Two og League One, og spilte flesteparten av kampene forrige sesong. Hans kontrakt gikk ut denne sommeren, men ble forlenget med to år for et par uker siden.

Craig Morgan er kaptein på dette Rotherham-laget, og kom til klubben for to år siden. Han har vært med på de to strake opprykkene, men det er faktisk ikke første gangen han har vært med på den bragden. I fra 2007 til 2009 var han fast i forsvarsrekken til Peterborough United som rykket opp til Championship fra League Two i løpet av to sesonger. Han startet karrieren sin i den walisiske klubben Wrexham, og har over tjue landskamper for Wales på CV-en.

Kieran Agard.
Kieran Agard.

Midtbane:

De gangene jeg så Rotherham United i aksjon under Steve Evans forrige sesong, spilte de som regel i en flat 4-4-2 formasjon. Jeg går ut fra at han ikke gjør noen endringer på det området foran denne sesongen, og presenterer dermed midtbanespillerne ut fra det. I likhet med forsvarsrekken har The Millers god dekning i alle posisjoner på midtbanen.

På høyrekanten er det dog litt usikkert for øyeblikket. I skrivende stund ser det ut som om Febian Brandy og Kieran Agard skal kjempe om den plassen, men Agard skal visstnok være på vei ut av klubben. Han avslo et kontraktsforslag tidligere i sommer, og flere Championship-klubber skal være interesserte i hans tjenester. Kanskje ikke så merkelig med tanke på at han nesten ble toppscorer i League One forrige sesong, til tross for at han spilte på høyrevingen. Hele 21 scoringer ble det på spilleren som spilte sin ungdomsfotball i Everton og Arsenal.

Skulle Agard forsvinne fra klubben, vil Febian Brandy stå klar for å overta. Han ble hentet gratis etter at han ikke fikk ny kontrakt i Sheffield United denne våren. Forrige sesong spilte han sin fotball for både Sheffield United og Walsall, uten å imponere stort når det kom til det å score mål. Det ble bare fire mål på over tretti kamper, men Saddlers-fansen likte likevel godt arbeidsinnsatsen Brandy la ned under sitt låneopphold, og håpet at de skulle klare hente han permanent etter sesongen. Det klarte de ikke, og nå skal det tidligere akademiproduktet fra Manchester United prøve seg i Championship for første gang siden han var på lån i Swansea tilbake i sesongen 2008/09.

Ben Pringle.
Ben Pringle.

På venstrekanten er ting mer avklart. Så fremt Ben Pringle ikke blir hentet av en større klubb denne sommeren, er det han som eier den siden av midtbanen. Han kom til klubben fra Derby County tilbake i 2011, og spilte hele 55 kamper for The Millers forrige sesong. Han er det som noen kaller for en gammeldags ving, som liker å holde seg langs sidelinjen og levere innlegg av suveren kvalitet. Er det noe Pringle kan, er det å slå innlegg. Hans venstrefot kunne gjerne blitt en turistattraksjon hvis man hadde plassert den midt i sentrum av Rotherham, for det er nok ikke mange i Championship som kan matche hans presise innlegg. Han kommer nok til å stå for en del målgivende pasninger denne sesongen, spesielt med tanke på at han vil ta dødballene også.

Forrige sesong la han opp til åtte scoringer, og sto for fem scoringer selv. Jeg blir ikke overrasket om han klarer levere tilsvarende resultater denne sesongen, til tross for at han nå skal prøve seg på et høyere nivå. For å passe på at Pringle ikke slapper av, har Evans hentet inn Ryan Hall som konkurrent på venstresiden. 26-åringen ble hentet gratis til klubben etter å ha avsluttet sesongen med MK Dons denne våren. Der fikk han elleve kamper og scoret ett mål. Han har flere år igjen før han fyller tretti, men likevel blir Rotherham United hans ellevte klubb i løpet av hans seniorkarriere. Hall er kanskje best kjent for at han ble suspendert av Leeds United i høst, og måtte etterhvert forlate klubben grunnet noen spesielle uttalelser på Twitter.

Sentralt på midtbanen er det fire mann som skal konkurrere om to plasser, men en av plassene er allerede reservert for Lee Frecklington. Etter et vellykket låneopphold i sesongen 2012/13, ble han hentet permanent fra Peterborough United. Han fikk en del kamper for The Posh, og var med på å rykke opp til Championship ved to anledninger. Først da de ble nummer to på tabellen i sesongen 2008/09, og så da de rykket opp via play-off i sesongen 2010/11. Før han ble hentet til Peterborough i 2009, spilte han for Lincoln City. Der spilte han all sin ungdomsfotball, noe som ikke er så overraskende ettersom han er født og oppvokst i Lincoln.

Frecklington er meget dyktig med ball i beina, tar ofte turen fremover på banen og styrer det meste i det offensive spillet til The Millers. Forrige sesong scoret han fjorten mål totalt, og det var ikke mange som ble overrasket da han stakk av med prisen for årets spiller i Rotherham. De tre andre spillerne som kjemper om en plass sentralt på midtbanen er Paul Green, Conor Newton og Robert Milsom. Sistnevnte kan spille på både venstreback og venstreving, og ble hentet fra Aberdeen i fjor sommer. Før han gikk til den skotske klubben da han var 24 år, hadde han vært i Fulham i 13 år. Han fikk én kamp for Fulham, og den kom mot Manchester United på Old Trafford i 2009. Forrige sesong spilte han 27 kamper for klubben, og manager Steve Evans har uttalt at Milsom ikke bør ha problemer med å takle nivået i Championship.

Paul Green ble hentet til klubben denne sommeren, etter at han ikke fikk fornyet sin kontrakt i Leeds United. Han har nesten to hundre kamper i Championship etter opphold i Derby County, Leeds United og Ipswich Town. Hans utrettelige jobbing, harde taklinger og tøffe kriging er alltid godt å ha på midtbanen, og jeg ser fint for meg at han kan fungere bra på midtbanen sammen med Frecklington.

Conor Newton er den siste sentrale midtbanespilleren i Millers-troppen, og han er kanskje den mest interessante av de fire. Han ble hentet gratis fra Newcastle United denne sommeren, og har tilbrakt det siste halvannet året på lån i den skotske Premier League-klubben St.Mirren. Med herlig teknikk og oppofrende spillestil, kan han fort bli en suksess i Championship denne sesongen. Han jobber bra fremover og bakover på banen, og manager Steve Evans innrømmet at han hadde fulgt Newton i lang tid før han signerte ham.

Angrep:

På topp hos Rotherham står det mellom tre dyktige og spennende spisser. Matt Derbyshire og Jordan Bowery har blitt hentet inn denne sommeren, mens den store helten fra play-off finalen, Alex Revell, er den tredje spissen.

Matt Derbyshire.
Matt Derbyshire.

Sistnevnte kom til klubben tilbake i 2011, og har derfor vært med på begge opprykkene til Rotherham. Det ble bare åtte mål på Revell i ligaen forrige sesong, men i playoffen leverte han varene. Først scoret han i semifinalen mot Preston North End, før han scoret to mål i finalen mot Leyton Orient. Det ene av målene kan muligens sies å være det flotteste som har blitt scoret på Wembley, og den scoringen kan du se her. Revell jobber utrettelig på topp for The Millers, og er en fantastisk spiller å ha med seg som spisskollega. Dessverre er han ikke like effektiv foran mål, og bare to ganger i løpet av de åtte siste sesongene har han bare kommet opp i tosifret antall scoringer.

Matt Derbyshire er talentet som aldri har fått sitt skikkelige gjennombrudd. Han er født og oppvokst i Great Harwood utenfor Blackburn, og gikk til favorittklubben Blackburn Rovers da han var 16 år gammel. Der var han i seks år og fikk over femti ligakamper for klubben, før turen gikk til Olympiakos og gresk fotball. Der var hans høydepunkt da han scoret to mål og ble banens beste da Olympiakos vant den greske cupen i 2009, samt ligatriumf den samme sesongen. Etter det gikk han til Nottingham Forest, men han klarte aldri få det skikkelig til på City Ground. Av og til klemte han til med fantastiske prestasjoner, men alt for ofte presterte han ikke bra nok. Han har også vært på lån hos Birmingham City da de var i Premier League i sesongen 2010/11, men der scoret han ikke et eneste mål i ligaen. Forrige sesong fikk han for det meste bare innhopp for Forest, men avslutningen på sesongen var meget imponerende. Han scoret fem mål på de fem siste kampene, og klarer han finne den formen når sesongen begynner, kan han fort bli en stor suksess på New York Stadium.

Rotherham måtte ut med en rekordstor overgangssum for å hente Jordan Bowery til klubben denne sommeren. Han ble hentet til Aston Villa for to år siden, men fikk ikke alt for mye spilletid på Villa Park. Denne sesongen startet han bare to kamper for Villa, og han scoret ikke et eneste mål. Han var også på et låneopphold hos Doncaster Rovers denne våren, men det gikk ikke bra. I likhet med Revell er også Bowery en skikkelig kriger som jobber knallhardt hver eneste kamp. Det blir interessant å se hvem Steve Evans kommer til å starte med mot Derby County i første serierunde.

Trener:

Steve Evans blir av mange sett på som den minst populære manageren i engelsk fotball. I likhet med mange andre dyktige managere kommer også Evans fra den skotske byen Glasgow. Da han var ung, ble han oppdaget av speidere fra Bolton Wanderers da han spilte for sin lokale klubb i Glasgow, og turen gikk dermed sørover til Bolton. Der klarte han aldri komme seg opp til førstelaget, og returnerte hjem til Clyde i hjemlandet noen år senere.

Etterhvert gikk turen videre til Albion Rovers, Ayr United, Hamilton Academical før han måtte gi seg som spiller i St Johnstone. En alvorlig kneskade satte en tidlig stopper på det som kunne blitt en spennende karriere, og Evans var ikke mer enn 24 år gammel da han la skoene på hyllen. I 1994 var han 32 år gammel, og da startet han managerkarrieren hos den lille klubben Stamford. Den klubben har kallenavnet The Daniels, etter Daniel Taylor, som visstnok skal ha vært Englands tjukkeste mann.

Rotherham United-manager Steve Evans (t.v.) feiret opprykket med styreformann Tony Stewart.
Rotherham United-manager Steve Evans (t.v.) feiret opprykket med styreformann Tony Stewart.

Der rykket han opp to ganger i løpet av fire år, og turen gikk da videre til ligarival Boston United i Southern Football League, og der klarte han også rykket opp to ganger i løpet av hans tid i klubben. Først til Conference, før de tok turen til League Two i 2002. Under hans opphold hos The Pilgrims fant han på mye tull utenfor banen. I 2002 ble han først utestengt fra fotball i 20 måneder etter å ha vært med på å trikse litt med forskjellige kontrakter, og han ble også funnet skyldig i å ha betalt et vitne for å villede FA i etterforskningen. Etterhvert havnet Evans også i retten for sine ulovlige handlinger, og ble dømt til ett års betinget fengsel. Til tross for dette fikk Evans fortsette i Boston United etter at han kom tilbake fra suspensjon, noe Pilgrims-fansen ble svært irritert over. I 2007 rykket de ut av Football League, men Evans ga beskjed om at han kom til å fortsette i klubben til tross for nedrykket. De ordene holdt han ikke, for bare noen uker senere sa han opp som manager hos The Pilgrims, slik at han kunne ta over som sjef hos hardtsatsende Crawley Town. Gjennom å bruke mye mer penger enn hva sine konkurrenter i Conference gjorde, rykket de opp til League Two i 2011. Der fortsatte suksessen for Evans & Co, og de lå helt i toppen av tabellen da han ble hentet til sin nåværende klubb, Rotherham United. Crawley Town rykket opp til League One senere den sesongen, men grunnen til at Evans valgte å forlate Crawley var fordi The Millers hadde mye større potensial.

På New York Stadium har Evans hatt en eneste lang opptur. De rykket opp til League One i hans første sesong som sjef, og som nevnt tidligere i denne artikkelen ble det opprykk for andre gang på rad i den påfølgende sesongen. Nå gjenstår det å se om Evans kan lede The Millers til et tredje strake opprykk, eller om det blir en hard kamp for å unngå nedrykk. Hvis du fortsatt er usikker på hvorfor Evans er så upopulær, kan jeg fortelle at han fikk ti kamper på tribunen da han var hos Crawley Town, fordi han hadde blitt sendt på tribunen svært mange ganger. Om ikke det var nok, fikk han seks kampers stadionforbud da han hudflettet en kvinne i støtteapparatet til Bradford City for to sesonger siden.

Overganger:

Rotherham var tidlig ute med sine kjøp denne sommeren. Det gikk ikke lenge før de hadde signert nesten et helt nytt fotballag, og det er både positivt og negativt. Det positive med denne tilnærmingen til overgangsmarkedet, er at alle de nye spillerne får være med på hele sesongoppkjøringen. Det negative er at det fort oppstår en del problemer når såpass mange spillere blir hentet inn på likt. Det trenger litt tid å samspille et lag, men Steve Evans tenker kanskje at det ikke vil være noe problem siden alle har blitt hentet inn før sesongoppkjøringen.

Ut fra klubben har ikke noen spillere av betydning forsvunnet, men flere av de beste spillerne har blitt linket bort. Spesielt toppscoreren Kieran Agard er det mye spenning rundt, ettersom han visstnok skal ha avslått et kontraktstilbud fra Rotherham. Det er en spiller de absolutt bør holde på, med tanke på at spissene de har til rådighet ikke har vist seg som notoriske målscorere så langt i karrieren. Når det kommer til spillerne Rotherham har hentet inn i sommer, synes jeg de har investert klokt, samtidig som det er enkelte spillere jeg ikke helt har troen på. Ryan Hall og Febian Brandy er i mine øyne mer egnet for spill i League One, og med ressursene The Millers har til rådighet, tror jeg de kunne fått tak i bedre spillere i disse posisjonene.

Scott Loach, Matt Derbyshire, Rihard Wood og Paul Green, Kirk Broadfoot har tidligere vist at de kan prestere på dette nivået, og kan derfor være meget gode spillere å ha med seg i det som kan bli en tøff sesong. Conor Newton og Jordan Bowery er spennende spillere som plutselig kan slå til denne sesongen. Totalt sett er det liten tvil om at The Millers har blitt kraftig forsterket denne sesongen, med tanke på hvilke spillere de har hentet inn sammenlignet med spillerne som har forsvunnet ut fra klubben.

Vurdering:

Jeg er veldig spent på hva Rotherham United kan finne på denne sesongen. Ut fra spillermateriellet tror jeg de har en lang og tøff sesong i vente. Det er dog et par faktorer som får meg til å tro at The Millers ikke trenger ha problemer med å unngå nedrykk. Det første er deres gode dekning i alle posisjoner.

I en lang sesong med ofte flere kamper i uken, er det viktig å ha god backup i alle posisjoner. Det har Steve Evans hatt stort fokus på foran sommerens overgangsvindu. Han har styrket posisjoner som trengte forsterkning, og hentet inn gode reserver i de posisjonene hvor de allerede hadde gode spillere, men som de manglet reserveløsninger i.

Steve Evans er en annen grunn til at jeg tror Rotherham kan overraske denne sesongen.Den lite sjarmerende manageren har ledet The Millers til to strake opprykk, og selv med en ressurssterk eier i ryggen, er det en veldig imponerende prestasjon. Det blir interessant å se hvor langt han kan nå med Yorkshire-klubben. Det som gjør at jeg tror The Millers får en tøff sesong, er som nevnt deres spillertropp, i tillegg til en del usikkerhet på spissplass. Jeg er spent på de tre spissene som alle har potensiale til å gjøre det bra, men som ikke har bevist at de kan garantere tosifret antall mål. Det trenger likevel ikke være noe problem så lenge Kieran Agard fortsetter i klubben, men i skrivende stund virker det veldig usikkert.

Uten Agard på laget denne sesongen tror jeg de kan få det enda tøffere enn hva dette tipset tilsier. Bare tiden vil vise.

Spådom: 19.plass