MANGLER LØNN: Hele 194 spanske spillere har ikke fått utbetalt lønnen de har krav på. Totalt ligger summen på 200 millioner kroner. Illustrasjonsfoto: AFP PHOTO/ JAVIER SORIANO
MANGLER LØNN: Hele 194 spanske spillere har ikke fått utbetalt lønnen de har krav på. Totalt ligger summen på 200 millioner kroner. Illustrasjonsfoto: AFP PHOTO/ JAVIER SORIANO

Spanske spillere mangler 200 millioner i lønnsutbetalinger

194 spanske spillere har ikke fått utbetalt lønnen de har krav på etter forrige sesong.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mens Real Madrid og Barcelona denne uken annonserte at de henter Toni Kroos og Luis Suárez for nesten én milliard kroner til sammen, er situasjonen en helt annen hos mange andre spanske klubber.

Fagforeningen for spanske fotballspillere (AFE) skriver at intet mindre enn 194 spillere i Primera División og Segunda División ikke har fått lønningen de har krav på etter 2013/14-sesongen.

Den summen ligger på rundt 23 millioner Euro eller nærmere 200 millioner norske kroner. Det skriver spillerorganisasjonen FIFPro på sine nettsider.

Onsdag sendte AFE inn et dokument med oversikten over summen spanske fotballklubber skylder spillere i lønn. 

De manglende utbetalingen gjelder for 194 spillere tilknyttet 18 lag på Spanias høyeste og nest høyeste nivå. Egentlig skulle de fått lønnen inn på konto før 1. juli.

Nå legges saken frem for en kommisjon, som skal se på hvor mye hver enkelt klubb skylder i lønnsutbetalinger. Deretter vil de ha frist på seg til midnatt 31. juli til å betale det de skylder. Hvis ikke, kan de vente seg sanksjoner fra Det spanske fotballforbundet.

Det kan igjen resultere i at flere klubber sparkes ut av ligasystemet eller blir degradert til Segunda B, som er nivå tre i spansk fotball.

Nyheten om manglende lønnsutbetalinger kommer til tross for at lønnsnivå i spansk fotball falt med 20 prosent fra 2012/13-sesongen.

AFE krever nå endringer i strukturen på spansk fotball.

– Størrelsen på det spillerne manger ligger ikke på samme nivå, men øker delvis. Dette beviser nok en gang at det kreves endringer på modellen for spansk, profesjonell fotball. Denne modellen er foreldet sammenlignet med systemene i de andre store europeiske ligaene, skriver de i en pressemelding.