GRUNN TIL Å SMILE: Selv om Luis Suárez ikke er å finne på Anfield, kan Brendan Rodgers trøste seg over en stor pengesekk.
GRUNN TIL Å SMILE: Selv om Luis Suárez ikke er å finne på Anfield, kan Brendan Rodgers trøste seg over en stor pengesekk.

Fotballryktene: – Liverpool bruker over én milliard på spillerkjøp

– Yaya Touré har takket nei til Manchester United.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den siste måneden har flere av verdens beste fotballspillere vært bundet til landslagsfotball og VM i Brasil.

Nå er mesterskapet over, noe som betyr at motorveien for rykter og overganger igjen er vidåpen.

Her er de daglige overgangsryktene!

Harry Redknapp sikret seg torsdag Rio Ferdinand, og nå som det er en ny dag, ser han også etter nye muligheter. Siden det er fredag skal han slå på stortromma, og vil gjøre det han kan for å hente Steven Caulker. Spilleren har en utkjøpsklausul på 80 millioner kroner– en sum både Crystal Palace og Queens Park Rangers skal stå klare til å betale. Caulker ble ikke med Ole Gunnar Solskjær på treningsleir til Østerrike, fordi han skal finne seg en ny klubb. Både Southampton og Liverpool følger situasjonen nøye.

Emiliano Insúa vil ikke bli husket for å være mannen som gjorde briljante prestasjoner langs Liverpools venstreside for fire-fem år siden. Sam Allardyce skal dermed være god i troen på at argentinerens lillebror, Emanuel Insúa, skal takle Premier League bedre, skriver Daily Mail. 23-åringen er heller ikke en enorm risiko rent økonomisk med en prislapp på 40 millioner kroner. Allardyce skal i tillegg ønske seg Ashley Young, Wilfried Zaha og Antonio Rudiger. Her er det altså bare å finne frem kredittkortet eller den magiske lampen.

Crystal Palace er håpefulle om at de straks kan presentere både Cardiffs Frazier Campbell og Tottenhams Gylfi Sigurðsson, skriver Express. Spillerne har visstnok ikke blitt enige om de personlige betingelsene, men Tony Pulis tror ikke det skal bli noe problem. Solskjær skal ikke være spesielt fornøyd med at Campbell er på vei ut dørene, men han kan lite gjør når spilleren angivelig skal ha en utkjøpsklausul på kun seks millioner kroner. Pulis må derimot betale 80 millioner kroner for Sigurðsson.

Forholdet mellom Yaya Touré og Manchester City har på ingen måte vært et feilfritt kapittel, til tross for at det sportslige ser ut til å fungere. Da ting var på det verste tidligere i sommmer, skal Louis van Gaal ha forsøkt å lokke ham til den røde delen av Manchester for 400 millioner kroner, ifølge Daily Star. Ivorianeren skal selv ha takket nei, fordi han ønsker å spille for Paris St-Germain. Louis van Gaal skal ha blitt noe fornærmet ettersom han ser behov for å forsterke midtbanen til Manchester United.

VERDIFULL: Everton vil beholde Ross Barkley. Foto: Damir Sagolj/Scanpix
VERDIFULL: Everton vil beholde Ross Barkley. Foto: Damir Sagolj/Scanpix

Manchester City leser naturligvis disse fotballryktene, noe som gjør at de allerede er klar over Yaya Tourés situasjon. Erstatteren er engelsk, dyr og heter Ross Barkley, skriver Daily Mail. Det er foreløpig ikke sendt noen bud til Goodison Park, men med Touré sittende på en fireårskontrakt vet de at et eventuelt salg vil føre til at de kan finansiere kjøpet av Evertons nøkkelspiller.

Brendan Rodgers er smertelig klar over at Luis Suárez må erstattes. Ifølge Liverpool Echo skal Liverpool-treneren bli den første mannen i klubbens historie som får passere milliardgrensen når det kommer til spillerkjøp. Nord-iren har allerede brukt 570 millioner kroner, men de avtalene skal visstnok ha skjedd uavhengig av situasjonen rundt Suárez. Dermed tilsier enkel matematikk at Rodgers nå har rundt 750 millioner kroner i lommeboken sin, noe han kan bruke opp innen en drøy måned.

Liverpool shopper likevel ikke i de dyreste butikkene, noe interessen rundt Loïc Rémy bekrefter. QPRs franskmann skal kunne hentes for 80 millioner kroner på grunn av en utkjøpsklausul. Rodgers ønsker også å forsterke det defensive, men situasjonen rundt både Swanseas Ben Davies og Southamptons Dejan Lovren virker låst, selv om sistnevntes desperasjon kan føre til at en overgang tvinges gjennom.

Mario Balotelli har i lang tid blitt linket til Arsenal, men Arsene Wenger har avfeid spekulasjonene gang på gang. Men er det en person som kan få fart i ting, så er det jo Super-Mario. Nylig ble han fotografert poserende foran flere Arsenal-logoer sammen med sin kjæreste. Mye tyder dermed på at italieneren har lagt inn en brukbar søknad til spill i London-klubben. Det store spørsmålet blir da om Wenger lar seg sjarmere like lett som hans kjære Fanny Neguesha.