KlAR FOR ARSENAL: Mathieu Debuchy. AFP PHOTO / FRANCK FIFE
KlAR FOR ARSENAL: Mathieu Debuchy. AFP PHOTO / FRANCK FIFE

Arsenal sikret seg fransk stjernespiller

Mathieu Debuchy klar for London-klubben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arsenal har hentet Mathieu Debuchy fra Newcastle. Det bekrefter London-klubben på sin hjemmeside.

28-åringen fikk 46 kamper for Newcastle i løpet av de 18 månedene han har var i klubben. Fra før av har han ni år i den franske klubben Lille.

– Jeg er utrolig fornøyd med å komme inn i en klubb som Arsenal og få bære deres farger. Dette er en av de største klubbene i verden. Jeg ser frem til å jobbe med Arsene Wenger og kunne få bygge videre på forrige sesongs FA-cup-triumf. I tillegg er det å spille i Mesterligaen utrolig spennende for meg, og jeg vil gjøre mitt for at klubben skal vinne trofeer, sier Debuchy til klubbens hjemmeside.

– En kvalitetsforsvarer

Også Arsene Wenger er fornøyd med å få en ny landsmann inn i stallen.

– Vi er svært glade for å kunne ønske Mathieu Debuchy velkommen til Arsenal. Han har vist at han kan prestere på det høyeste nivået både for klubb og landslag. Han er en kvalitetforsvarer som har mye erfaring fra Premier League. Jeg er sikker på at han vil passe godt inn hos oss, sier Arsene Wenger.

Arsenal sesongåpner hjemme mot Crystal Palace lørdag 16.august.

Janmat klar for Newcastle

Newcastle-fansen måtte ikke vente lenge på at erstatteren ble klar. Da overgangen til Debuchy gikk i orden offentliggjorde de at Daryl Janmaat har signert en seksårskontrakt med klubben.

Den nederlandske bronsevinneren i VM har skrevet under en seksårskontrakt.