Dyrebeskyttelsen Norge ble torsdag kontaktet av en fritidsdykker som sammen med en annen dykker kom over et bur på dykketur ved Rongesund kai i Øygarden forrige uke.

Inni buret var det en katt, som etter all sannsynlighet er druknet da buret ble kastet i sjøen. Da dykkerne fant buret, så de en kattepote som stakk ut av buret.

Saken fortsetter under bildet.

OPPLØST: Ettersom katten har ligget så lenge i vannet, er det vanskelig å få gjort noen obduksjon. Foto: Espen Henriksen.
OPPLØST: Ettersom katten har ligget så lenge i vannet, er det vanskelig å få gjort noen obduksjon. Foto: Espen Henriksen.

Helt grusomt

Dyrebeskyttelsen er sjokkerte over hva enkelte velger å gjøre med kjæledyrene sine.

– Vi er klar over at mange velger lettvinte løsning når det ikke lenger passer å være dyreeier. At noen velger å kaste familiedyrene sine på havet har vi dessverre også hørt om før. Det er helt grusomt at noen kan usette et dyr for den lidelsen som er gjort her, sier pressekontakt i Dyrebeskyttelsen Norge, Linn Krogstad.

Ingen unnskyldning

Dyrebeskyttelsen Norge ønsket å få katten obdusert, men dessverre er katten oppløst i vannet og en obduksjon vil derfor ikke være mulig. Saken bli politianmeldt.

– Hva enn som er den uskyldiges unnskyldning for å ha gjort dette kjenner vi ikke, men uansett finnes det ingen unnskyldning god nok for dette, sier Krogstad.

– Ta ansvar!

Krogstad opplyser om at Dyrebeskyttelsen får del henvendelser av folk som lurer på hva de skal gjøre med kjæledyrene sine i ferien.

– Noen spør om vi kan ta vare på for eksempel kattungene deres. Når vi forklarer at vi ikke kan det, truer noen med å ta livet av dem eller kvitte seg med dem, sier Krogstad til TV 2. 

Krogstad minner hva som er grunnen til å få seg kjæledyr.

– Det skal jo være hyggelig å ha kjæledyr. Har du problemer med å omplassere dem i ferien, så må du rett og slett bli hjemme. Det er ingen menneskerett å dra på ferie, sier Krogstad.