Sandra Lyng klarte så vidt  å unngå tårene under egen opptreden

Ble rørt av publikummer under «Allsang på Grensen».

Sandra Lyng Haugen (27) er tilbake i rampelyset. I tillegg til å være ute med ny musikk, er hun også aktuell som dommer i den første sesongen av «Idol jr». Torsdag får vi attpåtil se henne opptre i «Allsang på Grensen».

Når TV 2 tar en prat med 27-åringen backstage på Fredriksten Festning under innspillingen av programmet, forteller hun at hun så vidt klarte å unngå å felle en tåre mens hun stod på scenen. 

– Det var noen som holdt opp en «Sandra»-plakat, og da holdt jeg på å begynne å grine mens jeg sant! Det var helt magisk å få sagt til dem hvor koselig det var. Jeg ble utrolig rørt av de jentene ... Nei, ikke snakk til meg, ler artisten mens hun igjen må kjempe mot tårene. 

– Hvorfor trykker dette på noen ekstra knapper, tror du? 

– Det er dette jeg har drømt om siden jeg var liten jente. Det er veldig stort for meg å se at folk liker låta mi og at de jentene likte låtene mine så godt at de har sittet hjemme og laget en plakat. Det er helt uvirkelig og en barndomsdrøm som går i oppfyllelse.

Se en rørt Sandra backstage på «Allsang på Grensen» ovenfor!

Holdt seg unna pressen

Det er ti år siden Lyng Haugen entret rampelyset gjennom sin deltakelse i «Idol». Etter flere år med hyppig figurering i pressen, tok sangeren seg en aldri så liten mediapause da hun flyttet til for noen år siden.

– Jeg har holdt meg unna pressen litt og bodd i utlandet mens jeg fokuserte på å lage musikk. Og så kom jeg tilbake da jeg følte at jeg hadde bra nok musikk jeg kunne vise til folk. Jeg setter utrolig stor pris på at den har blitt veldig godt mottatt, smiler hun.

Gleder seg til syngende barn

I høst kan 27-åringen vente seg enda mer oppmerksomhet, når hun altså blir dommer i barneversjonen av «Idol». Artisten forteller at hun har store forventninger til konseptet.

– Jeg gleder meg veldig til å se den sanggleden i folk, den jeg hadde da jeg var liten. Pappa stilte meg oppå campingvognen på campingplassen og jeg hadde bare lyst til å synge. Hvis jeg møter gutter eller jenter med den samme sanggleden, da blir det et eventyr å være med på!

Sandra Lyng Haugen stiller som dommer i «Idol jr» sammen med blant andre Aleksander Denstad With og Alejandro Fuentes. Se dem opptre norske klassikere her:

Se «Allsang på Grensen» torsdag klokken 20.00.