PÅ TOPPEN: Tysklands Per Mertesacker feiret VM-tittelen i Tyskland, men nå kan han også feire at nasjonen leder FIFAs ranking. Foto: AFP PHOTO / POOL/ MARKUS GILLIAR
PÅ TOPPEN: Tysklands Per Mertesacker feiret VM-tittelen i Tyskland, men nå kan han også feire at nasjonen leder FIFAs ranking. Foto: AFP PHOTO / POOL/ MARKUS GILLIAR

Nå topper Tyskland også FIFA-rankingen

Norge er på vei opp, men fortsatt utenfor de 50 beste.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

FIFA lanserte torsdag formiddag sin ranking over landslagene i verden. Ikke overraskende er det Tyskland som nå troner øverst. Den nybakte verdensmesteren har 1724 poeng, noe som er 118 poeng mer enn sølvvinnerne fra Argentina på andreplass.

På tredjeplass finner vi Nederland som fikk bronse under Louis van Gaals ledelse. Oranje har klatret hele tolv plasser. Fjerdeplassen innehar Colombia. Mye av takken må trolig rettes til James Rodríguez som ble VMs toppscorer, samtidig som han sikret nasjonen en historisk kvartfinale.

– Guinea bedre enn Norge
Norge har klatret to plasser, noe som fører Per-Mathias Høgmos menn til en 53. plass. I likhet med Norge har også VM-nasjonen Kamerun 520 poeng. På plassene over ligger Uzbekistan og Guinea. Heldigvis kan en liten trøst være at man er regnet som bedre enn tre av lagene i kvalifiseringsgruppen til EM i 2016.

Norges motstandere: 14. Italia (-5), 17. Kroatia (+1) 72. Bulgaria (+6), 73. Aserbajdsjan (+10), 146. Malta (-18).

England raser nedover
Costa Rica ble det store overraskelseslaget i Brasil-VM, noe FIFA naturligvis belønner i deres ranking. Nasjonen klatrer hele tolv plasser og ligger dermed på en 16. plass foran Kroatia.

Til tross for at Roy Hodgson ser ut til å sitte trygt i sjefsstolen hos England faller nasjonen voldsomt på rankingen. England røk ut allerede i gruppespillet og ligger helt nede på en 20. plass etter et fall på ti plasser. Det er det største fallet blant de 30 best rangerte lagene.

Spania kom til VM som regjerende verdensmestere, i tillegg til at de har vunnet EM to ganger på rad. Naturligvis forsvant de ut av toppen etter å ha røket ut av gruppespillet. Spanjolene er likevel inne på topp ti, men må ta til takke med en 8. plass.

Vertsnasjonen Brasil får heller ikke noen stor trøst av FIFA etter å ha blitt ydmyket mot Tyskland i semifinalen, før de også tapte bronsefinalen. Fire plasser ned er fasiten, noe som fører de til en 7. plass.

Dato for FIFAs neste oppdatering av rankinglisten er 14. august.