John Arne Riise klinte til med kona under «Allsang»

33-åringen nervøs før programlederdebuten. Se video!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I kveldens «Allsang på Grensen» får TV-seerne se fotballspiller John Arne Riise (33) debutere som programleder. Da programmet ble spilt inn onsdag kveld, var det en nervøs Riise som tok stegene opp på scenen på Fredriksten Festning i Halden. 

– Jeg kom hit i går, og da var jeg nervøs fordi jeg ikke hadde gjort det før. Under generalprøven satt alt og da følte jeg meg trygg, men da publikum begynte å komme, så kjente jeg shaken i beina og i magen, sier Riise til TV 2.

Se Riise snakke om programlederdebuten ovenfor!

– Viktig med selvtillit og selvironi

Fotballprofilen innrømmer at han i utgangspunktet aldri hadde sett for seg å være med på det folkelige musikkprogrammet.

– Dette er litt typisk meg! Jeg liker å utfordre meg selv og gjøre ting som man ikke forventer at jeg skal gjøre. Den siste plassen jeg har sett for meg selv er som programleder på «Allsang», men jeg fikk en forespørsel og tenkte «hvorfor ikke». Det er gøy! Jeg liker å ha mye selvtillit og selvironi, det er viktig, og så liker jeg å ha det gøy, sier 33-åringen backstage etter innspillingen.

Klinte til under opptreden

Både familie og svigerfamilie tok turen til Halden for å bevitne Riises programlederdebut i julisola. Blant publikummerne var selvsagt også hans kone Louise Angelica Markussen (24), som fikk ring på fingeren under en seremoni i Oslo i mai i år

Da Riise fikk vise fram sin indre entertainer under en «Alt for Norge»-duett med Katrine Moholt, fikk kona en helt spesiell overraskelse: nemlig et aldri så lite kyss midt i sangen, foran TV-kameraene.

– Det er jo kona mi og vi er lykkelige sammen. Jeg tror hun og mamma var mer nervøse enn meg, så jeg prøvde bare å gi henne et nuss og si «slapp av, jeg har kontroll», forteller fotballprofilen.

Se Riise kline til med Louise Angelica mens han synger «Alt for Norge» her:

Den tidligere Liverpool-spilleren forteller at konas støtte betyr mye for ham.

– Louise var med på prøvene i går og ga meg den tryggheten og følelsen av at det kommer til å gå, smiler Riise.

Snart slutt for fotballen

Bare i år har det norske folk sett John Arne Riise i en egen nettserie på VG, som representant for spillselskapet Betsson, som ekspert i VM-sendinger og nå altså som «Allsang»-programleder. Hva blir det neste?

– Det er ikke godt å si! Som sagt liker jeg å utfordre meg selv. Jeg får mye henvendelser fra forskjellige ting. Nå har jeg bare tre-fire år igjen av fotballkarrieren også ... Jeg liker å prøve ut forskjellige ting, så vi får se hva det blir til slutt! avslutter han.

Se Riise og Katrine Moholt som programledere for «Allsang på Grensen» torsdag klokken 20.00 på TV 2.