EUROPA KALLER: Daniel Berg Hestad og Molde er favoritter mot ND Gorica fra Slovenia.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
EUROPA KALLER: Daniel Berg Hestad og Molde er favoritter mot ND Gorica fra Slovenia. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Molde og Tromsø favoritter i Europa

Kjetil Rekdal håndplukket Molde, Tromsø og Luzern fra Langoddsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

MOLDE - ND GORICA (EUROPA LEAGUE KVAL) H: 1,40 U: 3,60 B: 5,95
Molde leder Tippeligaen med seks poeng foran Strømsgodset, og vant sist 1-0 over Aalesund i derbyet på Møre. Nå møter de NK Gorica fra Slovenia i kvalifiseringen. De kom på fjerdeplass i den slovenske ligaen forrige sesong, og med seriestart nå til helga bør de være i rute formmessig. Gorica tapte nylig 1-3 for de Serbiske mesterene Partizan i treningskamp. Det kan bli en tøff kamp i Slovenia, og Molde vil nok ønske å reise dit med en klar ledelse i bagasjen. Det er de mer enn gode nok til å klare.

 

VIKINGUR - TROMSØ (EUROPA LEAGUE KVAL) H: 4,75 U: 3,40 B: 1,55
Færøyiske Vikingur var nok meget fornøyd med å slå ut Dauvgava fra Latvia i forrige runde med 3-2 sammenlagt. I serien ligger de på tredjeplass, 11 poeng bak B36. Det er én times busstur fra Thorshavn ut til Toftir hvor kampen skal spilles, så reiseveien er grei. TIL slo ut det estiske 3. divisjonslaget Santos med 13-1 sammenlagt i forrige runde. Det blir neppe like lett her, men Tromsø er forholdsvis klare favoritter mot Vikingur.

 

LUZERN - ST. JOHNSTONE (EUROPA LEAGUE KVAL) H: 1,50 U: 3,40 B: 4,55
Luzern endte på fjerdeplass i den sveitsiske ligaen, hele 21 poeng bak mesterlaget Basel. De holder neppe samme kvalitet som Basel, men sveitsisk fotball ser ut til å være i rivende utvikling. Skotsk fotball kan ikke sies å være i rivende utvikling med Rangers, Hearts og Hibs på nivå to. St. Johnstone kom på sjetteplass i Scottish Premiership, og kvalifiserte seg som cupvinnere. I serien var de 46 poeng bak Celtic, noe som fint representerer styrkeforskjellen mellom de to lagene.