Rekdal kan forsvinne fra Vålerenga

Har fått henvendelser fra flere andre klubber.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vålerenga sliter tungt økonomisk om dagen, og det rammer også den sportslige satstingen til klubben.

– Har fått henvendelser fra andre klubber
Den anstrenge økonomien har også ført til at Kjetil Rekdal forløpig har valgt ikke å fornye kontrakten som går ut i høst.

– Det er helt naturlig når man ikke vet hvordan ting blir. Da er det naturlig at man er usikker. Det skal jeg ikke legge skjul på, sier han til TV 2. 

Han legger ikke skjul på at det kan bli aktuelt å finne seg en ny arbeidsgiver neste sesong.

– Jeg vet at det er flere som har henvendt seg og hørt om det kan være aktuelt å ta over fra januar av. Og i slike situasjoner som jeg er i nå så er det naturlig å svare ja på det, sier han.

Han legger likevel til at han på ingen måte ønsker seg bort fra Oslo-klubben.

– Det betyr ikke at jeg ønsker meg bort fra Vålerenga. Jeg vil gjerne få til dette her, og ha ting avklart før jeg eventuelt går i dialog med andre, sier han.

Kjetil Rekdal har et godt forhold til investor Tor Olav Trøim. Og dersom Rekdal forsvinner kan det føre til at også den mektige VIF-investoren trekker seg ut.

– De henger veldig godt sammen, det kan vi slå fast. Jeg skal jo ikke si at den andre også forsvinner, men det øker i alle fall mulighetene for at begge blir borte, sier Rekdal. 

Må klare seg med lavere budsjett
For to år siden hadde Oslo-klubben et budsjett på 120 millioner kroner. Dersom Rekdal fortsetter som trener til neste år må han belage seg på å jobbe ut fra et budsjett på rundt 50 millioner.

– At det det er mulig å ha et godt fotballag for et mindre budsjett enn hva man har hatt fra før er fullt mulig. Det viser vi allerede i år, sier han.