Sjekket ut Tour-etappen på forhånd med proffkjæresten

Tony Gallopin takket sin forlovede - og lagkamerat - etter onsdagens imponerende etappeseier.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bergen/Oyonnax (TV 2): Den nye franske yndlingen Tony Gallopin tok en svært populær hjemmeseier på onsdagens kuperte etappe i Tour de France.

Se vinnerspurten i videovinduet øverst!

Lotto-Belisol-rytteren - som hadde den gule trøyen på mandagens etappe - forsøkte å gå i solobrudd flere ganger på de siste to milene, men ble hentet inn av feltet hver gang.

Takket familien og forloveden

Til slutt forsøkte Gallopin en siste gang med bare to kilometer igjen. De andre konkurrentene - blant annet storfavoritt Peter Sagan - ble bare sittende og se på hverandre og maktet ikke å tette luken til franskmannen.

Det var likevel svært nær. Det gjenværende feltet kom nemlig dundrende bak Gallopin på oppløpet, og var til slutt bare få meter bak etappevinneren over målstreken. 

John Degenkolb tok 2. plassen, mens Matteo Trentin ble nummer tre.

Etter målgang var Gallopin naturlig nok en svært fornøyd kar.

– Jeg ønsker å takke familien min, faren min og Marion, min forlovede. Vi var her tidligere for å trene og sjekke ut løypen på etappen. Og takk også til laget mitt, som stolte på meg, sier han.

Og Gallopins kjæreste er ingen hvem som helst. Hun er Marion Rousse, en av Frankrikes beste kvinnelige sykkelryttere. 22-åringen ble fransk mester i 2012 og sykler passende nok for Lotto-Belisols kvinnelag.

SYKKELKJÆRESTER: Tony Gallopin og Marion Rousse kjører begge for Lotto-Belisol.
SYKKELKJÆRESTER: Tony Gallopin og Marion Rousse kjører begge for Lotto-Belisol.

Rousse ble avbildet da hun kysset på kjæresten etter at han sikret gul trøye på søndagens etappe. Onsdagens seier måtte hun se hjemme fra sofaen, men hun ble likefullt glad.

– Det er vanskelig å snakke etter denne flotte seieren. Takk til Tony for alle disse følelsene. Jeg har ingen ord, twitret hun like etter målgang.

Gallopin selv er også ganske fornøyd med Touren så langt.

– Dette er en fantastisk seier. Jeg har tatt den gule trøya og vunnet en etappe. Det hadde jeg aldri trodde. Det er utrolig, sier en henrykt Gallopin.

Sagan var på sin side åpenbart oppgitt over at ingen ville hjelpe til å hente inn Gallopin i finalen, og ga tydelig opp på oppløpet. Slovaken trillet til slutt inn til 9. plass, fortsatt uten etappeseier i årets Tour.

Kristoff: – Fikk spart meg litt

De rene spurtene var ikke levnet gode sjanser på onsdagens kuperte etappe i Tour de France, inkludert Alexander Kristoff. Rogalendingen tok det også rolig underveis og plasserte seg i gruppettoen.

Kristoff trillet til slutt i mål vel 20 minutter bak Gallopin, men en mage og kropp som nå endelig føles bra.

– Kroppen kjennes grei ut nå. Jeg håper jeg er enda bedre igjen i morgen, sier han til TV 2.

Kristoff valgte tidlig å satse på en dag i gruppettoen, i stedet for å forsøke å henge seg på teten over de siste bakkene. 

Etter målgang var han litt usikker på om det var så lurt.

– Det var kanskje ikke en så god plan? Jeg trodde nemlig det skulle bli enda hardere i dag. Men jeg kom meg gjennom og fikk spart meg litt. Jeg får forsøke igjen i morgen, sier han.

– Jeg vet ikke om jeg kunne ha hengt på teten mot slutten, ettersom jeg aldri prøvde. Det kan hende jeg kunne klart det, men det kan også hende jeg ikke hadde klart det, sier Kristoff.

Han håper og tror torsdagens etappe ender med samlet felt og spurt til mål.

TOUR-KYSS: Tony Gallopin får både kyss og treningshjelp av forloveden Marion Rousse. FOTO:  AFP PHOTO / ERIC FEFERBERG
TOUR-KYSS: Tony Gallopin får både kyss og treningshjelp av forloveden Marion Rousse. FOTO:  AFP PHOTO / ERIC FEFERBERG

– Jeg må ha litt flaks, slik at feltet samler seg. Jeg må ha litt stang inn, men jeg skal i hvert fall forsøke, sier Kristoff.

Nibali holder på gult

Det ble ingen store endringer i de trøyekonkurransene. Sammenlagtleder Vincenzo Nibali kom trygt inn med feltet og beholder naturlig nok sin gule trøye. Italieneren leder fortsatt 02.23 foran Richie Porte og 02.47 foran Alejandro Valverde.

Sagan har på sin side et jerngrep på den grønne trøya med hele 301 poeng - nesten 150 poeng foran nærmeste konkurrent.

Joaquim Rodriguez holder på klatretrøyen, mens Romain Bardet innehar den hvite ungdomstrøyen også på torsdagens etappe.