Vinokourov er interessert i Boasson Hagen

– Det har vært diskusjoner, men han er kanskje for dyr? Smiler Astana-sjefen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bergen/Besancon (TV 2): Edvald Boasson Hagens tid i Sky ser ut til å gå mot slutten.

Etter det TV 2 erfarer er nemlig opplendingen på vei vekk fra det britiske mannskapet.

En av de nye aktuelle arbeidsgiveren kan bli det pengesterke Astana-laget, med omdiskuterte Alexander Vinokourov i sjefsstolen.

Vinokourov er i hvert fall interessert i Boasson Hagen.

– Han er en stor rytter

– Det har vært noen diskusjoner mellom meg og agenten hans, men han er kanskje for dyr for oss, sier Vinokourov til TV 2 og smiler bredt.

– Han er en stor rytter, men de siste to årene har han ikke fått resultater. Men han er en god rytter, sier kasakhstaneren.

Vinokourov tror Boasson Hagen kan få et karriereløft neste sesong, med en liten justering i rittprogrammet.

– Jeg synes han bør konsentrere seg om vårklassikerne eller spurtene. Men slik det er nå, har han vist sviktende form i spurtene og klassikere som Paris-Roubaix, sier han.

– Men hvorfor ikke? Vi kan snakke med manageren hans i august. Han er en fin fyr. Jeg tror han kan få noen seirer, understreker Vinokourov.

BMC: – Har ikke plass til Edvald

Også BMC-sjef Jim Ochowicz innrømmer at han gjerne skulle hatt Boasson Hagen i stallen.

Problemet for det amerikanske laget er at de allerede har en rekke solide - og godt betalte - ryttere i laget.

– Vi har en ganske sterk gruppe ryttere med samme ferdigheter som Edvald. Det er klart han er en veldig god rytter, men jeg vet ikke om vi har plass til ham for øyeblikket, sier Ochowicz til TV 2.

– Han er en strålende utøver. Alle vil ha en slik rytter på laget. Det gjelder oss også. Det hadde vært flott å ha ham på laget, men det er enkelte ting som ikke alltid fungerer for alle, sier BMC-sjefen.

Sky tilbyr mindre attraktiv kontrakt

Boasson Hagens nåværende kontrakt med Sky går ut etter denne sesongen. Det britiske laget er interesserte i å beholde nordmannen, men da på en kontrakt som er langt mindre attraktiv enn hans nåværende.

27-åringen tjener i overkant av 15 millioner kroner i Team Sky, men manglende resultater og en karriereutvikling som ikke har gått etter planen er grunnen til at Sky ikke vil gi Boasson Hagen de samme lønnsvilkårene.

I bakgrunnen lurer flere pengesterke lag, inkludert Astana. Boasson Hagen skal nylig ha fått et svært fristende tilbud han for tiden tygger på.

Tinkoff-Saxo og Bjarne Riis har tidligere uttrykt interesse for Boasson Hagen. Også Brian Holm i Omega Pharma-Quick Step er en beundrer av rudsbygdingen. Han jobbet tett med Boasson Hagen i HTC-Columbia.

Boasson Hagen har ikke tatt ett eneste World Tour-poeng i 2014. I 2011 tok han 260 poeng (11. plass). I 2012 samlet han 317 poeng (11. plass), mens 2013 endte nordmannen opp med 45 poeng (88. plass).

Boasson Hagens manager Birger Hungerholdt påpekte likevel overfor TV 2 tirsdag at 27-åringen skal ha en sentral rolle i et nytt lag.

– Han skal være en av de sentrale rytterne på laget, og på gode dager er kaptein på laget, i hvert fall i klassikerne. Posisjonen han får i laget er det som er viktig for oss, sa Hungerholdt.

Boasson Hagen har tidligere uttalt at det er svært viktig for ham at han kjører på et engelskspråklig lag.

JOBBE SAMMEN? Astana-sjef Alexander Vinokourov (til venstre) innrømmer at han er interessert i Edvald Boasson Hagen. FOTO: Scanpix
JOBBE SAMMEN? Astana-sjef Alexander Vinokourov (til venstre) innrømmer at han er interessert i Edvald Boasson Hagen. FOTO: Scanpix