SCORET: Toni Kroos feirer 4-0-scoringen mot Brasil i VM-semifinalen. Nå skal han juble i den spanske hovedstaden til 2020. FOTO: REUTERS/Leonhard Foeger/Files
SCORET: Toni Kroos feirer 4-0-scoringen mot Brasil i VM-semifinalen. Nå skal han juble i den spanske hovedstaden til 2020. FOTO: REUTERS/Leonhard Foeger/Files

Nybakt verdensmester til Real Madrid

Toni Kroos klar for den spanske storklubben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det har vært en dårlig skjult hemmelighet, men nå er det klart: Toni Kroos (24) går til Real Madrid. Tyskeren signerte en avtale på seks år, skriver klubben på sin hjemmeside i dag.

Overgangssummen skal ligge på rundt 240 millioner kroner. Det melder flere medier, deriblant Marca

Kroos kommer fra Bayern München, der han har spilt hele seniorkarrièren etter å ha spilt ungdomsårene i Hansa Rostock. Han presenteres offisielt som Real-spiller på Santiago Bernabeu kl. 17 i ettermiddag.

Ville ikke signere ny kontrakt

Midtbanespilleren ble nylig kronet til verdensmester med Tyskland, samtidig som ryktene har stormet rundt 24-åringens fremtid.

Tidligere i uken bekreftet Bayern-direktør Karl-Heinz Rummenigge at Kroos ville kunne forlate den tyske klubben for den rette summen denne sommeren.

Dette etter at Kroos og Bayern München ikke har maktet å bli enige om en ny kontrakt, og midtbanespilleren bare hadde ett år igjen av den inneværende.

Skulle de rødkledde sikre seg penger for han måtte de selge denne sesongen.

Det har blitt sagt at Manchester United har vært blant interessentene, men årets Mesterliga-vinner har altså dratt det lengste strået.

Merittert 24-åring

Kroos spilte alle kampene for Tyskland under VM, og scoret to av målene i den historiske 7-1-seieren over Brasil i semifinalen.

Totalt er det blitt 51 kamper og sju mål for «Die Mannschaft».

For Bayern München ble det totalt 205 kamper og 26 mål, samtidig som han var delaktig i tre tyske ligatitler, tre cuptriumfer og en Mesterliga-seier.