KOMMET TIL RETTE: Quido Lanzaat, her i kamp for Ajax mot Hapoel Haifa i UEFA Cupen 1999. FOTO: Mike Hewitt/Getty Images Sport
KOMMET TIL RETTE: Quido Lanzaat, her i kamp for Ajax mot Hapoel Haifa i UEFA Cupen 1999. FOTO: Mike Hewitt/Getty Images Sport

Tidligere Bundesliga-spiller kom til rette

Quido Lanzaat (34) var savnet i fem dager.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den tidligere nederlandske fotballspilleren Quido Lanzaat er funnet etter at han den siste tiden har vært meldt savnet.

34-åringen forsvant uten et spor fredag i forrige uke, melder tyske Bild. Forsvinningen skjedde da Lanzaat skulle ta seg fra Nederland til Sveits via Tyskland.

Broren Tycho Lanzaat iverksatte en leteaksjon etter broren, og har la ut en savnet-melding på Facebook.

– Siden fredag 11.7.2014 savner vi broren min og tidligere fotballproff Quido Lanzaat. Han dro torsdag kveld rundt midnatt i en lånt svart Volkswagen Golf 7 med nederlandske registreringsnummer 9-TGL-24 mot Tyskland og med endelig reisemål Sveits. Der ankom han aldri, skrev broren.

Men onsdag ettermiddag kunne broren melde om at den tidligere fotballproffen er funnet i live.

– Vi er glade for å informere om at vi har hatt kontakt med min bror Quido Lanzaat og at han er i live. Vi takker alle for støtten, og for at dere har delt vårt Facebook-innlegg. Også oppmerkosmheten fra mediene har spilt en stor tolle. Vi har ingen ytterligere uttalelser, noe vi håper alle forstår, skriver han.

Lanzaat har lengre karriere i Tyskland bak seg, der han etter å ha kommet gjennom Ajax' meritterte ungdomsakademi forlot Nederland for å bli profesjonell i Tyskland.

Derspilte han blant annet i Borussia Mönchengladbach og 1860 München. I 2004 spilte han også finale i den tyske cupen med Alemannia Achen.

Lanzaat er kanskje mest kjent for å ha blitt utestengt i tre måneder for doping da han spilte for Mönchengladbach.

Lanzaat la fotballskoene på hyllen i 2012 etter to sesonger for SV Wehen Wiesbaden.