PAKKET OG KLAR: Louis van Gaal flyr til Manchester onsdag formiddag og skal lede sin første trening med sitt nye lag. Foto: AFP PHOTO / ANP / SANDER KONING.
PAKKET OG KLAR: Louis van Gaal flyr til Manchester onsdag formiddag og skal lede sin første trening med sitt nye lag. Foto: AFP PHOTO / ANP / SANDER KONING.

Nå er van Gaal på plass i Manchester

Louis van Gaal leder sin første Manchester United-trening onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag morgen landet Louis van Gaal i Manchester for å starte et nytt kapittel i den lange trenerkarrieren sin.

Det er ventet at 62-åringen skal lede sin første trening i ettermiddag og informere spillerne om at målet er å ta tilbake Premier League-tittelen, skriver The Guardian.

Det var ventet at flyet til van Gaal skulle lande 09.30 lokal tid, altså 10.30 norsk tid. Det betyr at han har landet. 

Trenger forsterkninger

Det kreves en del arbeid for å snu skuta. Manchester United kom på en sjuendeplass forrige sesong med David Moyes som sjef. Hele 24 poeng var de bak byrival City.

Men van Gaal føler seg sikker på at han er rett mann etter å ha forsterket med Luke Shaw og Ander Herrera.

I tillegg er det ventet at han kommer til å hente inn minst en stopper i verdensklasse i tillegg til en ny midtbanespiller, ifølge ryktene Arturo Vidal. Det er ingen tvil om at det stilles store forventninger.

Streng trenerstil

Tidligere assistentmanager, Rene Meulensteen, tror ikke 62 år gamle van Gaal lar seg prege av presset.

– Jeg tror ikke det vil ha noe å si for Louis van Gaal. Det er ingen bekymringer når det gjelder det, sier han til Sky Sports.

Van Gaal er kjent for sin strenge trenerstil, og Meulensteen mener Manchester United-spillerne må enten akseptere den eller regne med å måtte forlate klubben.

– Han har sin egen trenerstil, som har skapt noen vanskeligheter i de klubbene han har vært – Barcelona og Bayern München – på grunn av væremåten hans. Noen ganger aksepterer spillerne det, andre ganger ikke. Hvis ikke, så ja, da har man et problem.

Kan kvitte seg med seks spillere

Etter å ha møtt spillerne i dag, skal van Gaal lede sin første trening før de skal spise lunsj sammen. Han skal også bestemme fremtiden til flere av spillerne, som har mellom ett og to år igjen av kontrakten med klubben.

Chris Smalling, Tom Cleverley, Javier Hernandez, Shinji Kagawa, Darren Fletcher og Ashley Young venter alle spent på om de blir tilbudt ny kontrakt. 

Troppen flyr til USA allerede fredag og har litt under en uke før de skal møte LA Galaxy 24. juli.

TV 2 sender Manchester Uniteds treningskamper:
Manchester United – LA Galaxy, 24. juli (05.00), TV 2 Sport Premium
Manchester United – Roma, 27. juli (02.00), TV 2 Sport Premium
Manchester United – Inter, 29. juli (01.30), TV 2 Sport Premium