SLUTTER: Asle Andersen slutter som trener i Sandnes Ulf, skriver klubben i en pressemelding.
 Foto: Carina Johansen  / NTB Scanpix
SLUTTER: Asle Andersen slutter som trener i Sandnes Ulf, skriver klubben i en pressemelding. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Andersen slutter som Sandnes Ulf-trener

– Jeg føler det er en feil avgjørelse for klubben, sier assistenttreneren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Asle Andersen er ferdig som trener i Sandnes Ulf, skriver klubben i en pressemelding.

MIDLERTIDIG ERSTATTER: Bjarte Lunde Aarsheim (t.v.) tar over det midlertidige ansvaret for Sandnes Ulf.
 Foto: Carina Johansen  / NTB Scanpix
MIDLERTIDIG ERSTATTER: Bjarte Lunde Aarsheim (t.v.) tar over det midlertidige ansvaret for Sandnes Ulf. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Bakgrunnen for Andersen og Sandnes Ulf har besluttet å avslutte samarbeidet kommer etter en totalvurdering av klubbens situasjon, skriver de i pressemeldingen.

– Jeg er skuffet og forbannet og håper virkelig at klubben har en tydelig plan på hvordan de skal overleve eliteserien denne sesongen, sier Andersen til TV 2.

– Klubben er selvsagt i sin fulle rett til å ta grep som dette, men jeg er helt overbevist om at jeg, spillergruppen og resten av trenerteamet hadde klart å snu dette dersom vi fikk sjansen. Det har vi vist gang på gang tidligere, sier fortsetter han.

Assistenttrener vil ikke ta over

Assistenttrener, Bjarte Lunde Aarsheim, tar over i en midlertidig periode til en erstatter er på plass. Han sier til TV 2 at han ikke er enig med beslutningen.

– Jeg har snakket med klubb og Tom Rune, og jeg ønsker ikke å ta over permanent. Jeg leder treningene ut uken, og så er det en prosess som pågår.

– Jeg føler det er feil avgjørelse for klubben. Vi i trenerteamet har jobbet svært tett, og jeg føler like stor del av ansvaret som det som er lagt på Asle.

Ikke Andersens feil

TV 2s fotballekspert, Ole Martin Årst, sier han er litt delt i meningen om dette var riktig valg.

– Andersen har vært en redningsmann, men de velger å tro at han ikke skal klare det i år slik han har gjort tidligere. Jeg kan ikke se hva som er forskjellen fra de tidligere årene, sier han til TV 2.

– Det er ikke Andersens feil at de har bommet med spillerkjøp, og så har de hatt en rekke skader på sentrale spillere. Det er ikke hans feil, så jeg stusser litt på at man velger dette.

Ikke gode nok resultater

Laget ligger nederst på tabellen i Tippeligaen og har kun to seiere på 15 kamper så langt denne sesongen. Sandnes Ulf har også kun scoret elleve mål, som er færrest av alle.

– Han har gjort en fantastisk prestasjon. Han har gjort Sandnes Ulf fra en lokal klubb til Tippeliga-klubb. Han har vært i denne situasjonen med klubben før, og har klart å redde klubben ut av det. Derfor mener jeg helt bestemt at han var rett mann til å gjøre jobben denne gangen også.

– En ting er hvordan det er på tabellen. Vi har gjort ting i år for å styrke stallen og ting rundt, og da føler vi at resultatene ikke er godt, sier daglig leder Tom Rune Espedal til TV 2.

– Vi så på at han har klart det før og det var med i vurderingen, men denne gangen har vi tro på at en liten endring kan være det som skal til for å overleve stormen.

Spillerne ble konsultert

Klubben opplyser videre i pressemeldingen at både trener- og spillergruppen ble konsultert og inkludert da denne beslutningen skulle tas. 

– Det er den andre siden av det. Hvis spillerne har kommet til et punkt der du har funnet ut at de trenger en ny stemme for å bli bedre, så kan man forstå det mer.

– Det er veldig viktig at de har vært med på beslutningen for det er ingen tvil om at dersom styret går mot spillergruppen, kan de skape uro og frustrasjon. Det er langt mer forståelig når de har vært med.

– Trist dag

Andersen tilbragte 8,5 år i klubben som spiller og trener, og Sandnes Ulf er tydelige i pressemeldingen på at de ikke hadde vært der de er i dag uten hans arbeid og at hans navn for alltid vil ha en plass i historien deres.

– Jeg sa det til spillerne før vi gikk ut på trening at dette er en trist dag for Sandnes Ulf, men likevel så har vi satt oss i denne situasjonen. Vi er nødt til å være profesjonelle, sier Lunde Aarsheim.

– Det er ikke bare Asle som har tatt Sandnes Ulf fra andredivisjon, det er en hel klubb. Men det er en spesiell dag. Asle har vært med oss lenge, men det er en vanskelig situasjon men vi må gjøre det vi tror er best, legger Espedal til.

Tror Nordlie tar over

Lunde Aarsheim tar altså over ansvaret for laget midlertidig og leder laget inn mot helgens kamp mot Molde på søndag. På spørsmål om hvem som tar over, må Årst gi det han selv kaller et «fryktelig kjedelig svar».

– Det må jo bli Tom Nordlie. Jeg svarer av gammel vane, sier han og ler.

– Jeg klarer ikke å komme på noen andre som kan komme inn med pondus og trøkk. Det er fryktelig kjeelig å ta han, men det er ikke unaturlig, og jeg er helt sikker på at han er blitt nevnt og vurdert. Jeg sitter også med en magefølelse av at han har litt lyst.

Vil ha Aarsheim permanent

Sandnes Ulf-kaptein, Aksel Berget Skjøsvik, er ikke enig. Han vil ha Lunde Aarsheim på permanent basis.

– Vi får ha fokus på det vi kan gjøre noe med det er å spille fotball. Hovedfokuset mitt er på å spille Tippeliga neste sesong også, sier kaptein Aksel Berget Skjølsvik.

– Det er kjipt at Asle slutter, men vi må prøve å skyve fokuset over på det vi kan gjøre noe med.

– For oss som er glad i klubben og glad i Asle så er det trist. Han har tatt klubben langt og oppnådd mye.