REDDET TIL SLUTT: Celtic sløste med sjansene på Island.
REDDET TIL SLUTT: Celtic sløste med sjansene på Island.

Sein scoring reddet Deila fra Mesterliga-nedtur

Celtic sløste med sjansene på Island. Så dukket Callum McGregor opp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

KR Reykjavik-Celtic 0-1

Ronny Deila ledet Celtic i sin aller første offisielle kamp da de møtte KR Reykjavik i andre kvalifiseringsrunde til Mesterligaen tirsdag kveld.

Men den skotske storklubben fikk det alt annet enn lett borte på lille KR-völlur.

– Vi fortjente mer
Men Callum McGregor sørget likevel til slutt for skotsk seier da han satte inn kampens eneste mål fem minutter før slutt. 

– Jeg er fornøyd med prestasjonen vi leverer. Vi er søvnige i første omgang, men blir bedre i den andre, sier Deila til pressen etter kampen.

Celtic hadde flere enorme muligheter, men klarte bare sette ballen i mål én gang.

– Jeg er glad for at vi vant, det er derfor jeg er her. Men der handler også om prestasjonen vi leverer, og i dag fortjente vi mer, sier han.

Sjansesløseri
Skottene produserte flere store muligheter, og hadde blant annet en ball i tverrligger etter et vakkert volleyforsøk. Men ved sidebytte sto det fortsatt målløst på Island. 

Etter hvilen fortsatte skottene stormløpet mot hjemmelagets mål. Like før halvspilt omgang banket Leigh Griffiths nok en ball i tverrliggeren. Men også denne gangen var det bare nesten for gjestene.

Et kvarter før slutt fikk Deilas gutter en enorm trippelmulighet. Det hele endte med at Teemu Pukki satte ballen i stolpen.

Fornøyd med matchvinneren
Men da det hele så ut til å ende med 0-0, løsnet det endelig for gjestene fra Storbritannia. Callum McGregor dro seg inn fra høyrekanten før han avsluttet via en Reykjavik-spiller og i mål.

Flere mål ble det ikke, og dermed har Celtic et godt utgangspunkt før returkampen i Glasgow om en uke.

– McGregor var bra i dag, og jeg er veldig glad for at han scoret. Jeg er også fornøyd med forsvarspillet vårt, sier Deila.