Får hjelp av Real Madrid for å komme tilbake

Alberto Contador flydd med privatjet til klinikk i Madrid.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alberto Contador var den store gjenværende sammenlagtfavoritten i årets Tour de France. Drømmen om ny jubel i Paris ble imidlertid brått knust etter en stygg velt og beinbrudd på mandagens etappe.

Nå venter en tøff rehabiliteringsperiode for Contador. Det neste målet er å bli frisk i tide til Vuelta a España neste måned.

DRØMMEN BLE KNUST: Alberto Contador måtte bryte Tour de France mandag. FOTO: AP Photo/Christophe Ena
DRØMMEN BLE KNUST: Alberto Contador måtte bryte Tour de France mandag. FOTO: AP Photo/Christophe Ena

Flydd rett til Madrid

Contador frykter selv at det spanske etapperittet vil ryke, men målet til både 31-åringen og Tinkoff Saxo-lagledelsen er likevel å rekke starten i Jerez de la Frontera i Sør-Spania lørdag 23. august.

Derfor haster det å komme i gang med behandlingen. Tirsdag ettermiddag ble også Contador flydd i Tinkoff Saxo-eier Oleg Tinkovs privatjet rett til Madrid for videre undersøkelser, melder laget i en pressemelding.

Der vil Contador få hjelp av Real Madrids medisinske apparat. Contador er personlig venn med den tidligere Real Madrid-stjernen Emilio Butragueño, som nå jobber i klubben. Real Madrid skal ha brukt sine kontakter for å få Contador inn på anerkjente Clinica Centro.

Trenger ikke operasjon

Etter den første undersøkelsen var gjennomført fikk Contador en svært god nyhet: Han trenger ikke operasjon.

– Legen sa at en operasjon vil gjøre mer skade på kneet og utsette opptreningen enda lenger. Nå må jeg bare hvile i to uker til bruddet har grodd, sier Contador.

Den dårlige nyheten var imidlertid at Vueltaen mer eller mindre kan glemmes.

– Legene sa at det vil være tilnærmet umulig for meg å rekke Vuelta a España. Men vi får se hvordan beinet gror. Jeg er helt rolig, ettersom de har undersøkt meg grundig og jeg vet hva som er galt. Jeg skal jobbe hardt de neste ukene, så får vi se hvor langt jeg kan komme, sier Contador.

Årets Vuelta starter som nevnt i Jerez de la Frontera 23. august. Det er 40 dager til. 

– Vi hadde ingen plan B

Omstendighetene rundt Contadors velt og Tour-exit var svært dramatisk. I sin nyeste spalte i Irish Independent avslører Contador-hjelperytter Nicholas Roche hvor kaotisk det faktisk var.

– Vi var alle sikre på at Alberto Contador ville overta den gule trøyen etter etappen. Det var plan A. Faktisk var vi så sikre på at Alberto ville vinne hele Touren at vi ikke hadde noen plan B. Men i den bakken ned fra det andre fjellet på etappen, gikk plan A rett ut av vinduet, skriver han.

Roche var en av de første som kom til Contador etter den stygge velten. Iren ga fra seg sykkelen til kapteinen, slik en hjelperytter skal gjøre. 

Contador var likevel allerede da tvilende til at han kunne fortsette.

– Jeg hoppet av sykkelen min og løp mot han, der han lå i sjokk i grøftekanten. Da jeg hjalp Alberto opp, så jeg at sykkelen hans var ødelagt. Det rant også blod fra et sår like under det høyre kneet hans. Såret så ganske ille ut, men mitt instinkt som sykkelrytter gjorde at jeg bare ga ham min sykkel og forsøkte å overtale ham til å fortsette, skriver Roche.

Contador-hjelper: – Vi skal reise oss

Slik var den påfølgende dialogen mellom lagkameratene.

Roche: «Ta min sykkel, Alberto! Kjør, kjør, kjør!»

Contador: «Nico, jeg tror ikke jeg klarer det.»

Roche: «Du må forsøke. Hopp opp på sykkelen og gjør et forsøk».

Det forsøket holdt som kjent i snaut 20 kilometer. Da måtte Contador innse at smertene var for store.

– Det sier seg selv at lagmoralen er ganske lav nå. Alle våre drømmer ble knust. Det vil ta tid å komme over skuffelsen, men Touren går videre og vi har en sterk gruppe ryttere igjen. Vi skal reise oss, avslutter Roche.