Boasson Hagen forsvinner trolig fra Team Sky

Nordmannen fikk tilbud om ny kontrakt, som er langt mindre attraktiv enn hans nåværende.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Besançon (TV 2): Edvald Boasson Hagen forsvinner sannsynligvis fra Team Sky når kontrakten hans løper ut etter inneværende sesong. Det britiske laget er interesserte i å beholde nordmannen, men da på en kontrakt som er langt mindre attraktiv enn hans nåværende.

27-åringen tjener i overkant av 15 millioner kroner i Team Sky, men manglende resultater og en karriereutvikling som ikke har gått etter planen er grunnen til at Sky ikke vil gi Boasson Hagen de samme lønnsvilkårene.

I bakgrunnen lurer flere pengesterke lag. Boasson Hagen skal nylig ha fått et svært fristende tilbud han for tiden tygger på. 

Tinkoff-Saxo og Bjarne Riis har tidligere uttrykt interesse for Boasson Hagen. Også Brian Holm i Omega Pharma-Quick Step er en beundrer av rudsbygdingen. Han jobbet tett med Boasson Hagen i HTC-Columbia.

- Jeg har vel tidligere sagt at det er 50 prosent sjanse for at han blir i Team Sky. Nå er det kanskje mer 40/60, sier Boasson Hagens manager Birger Hungerholdt.

- Det er vel mer 90/10?

I TENKEBOKSEN: Edvald Boasson Hagen forlater trolig Sky. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
I TENKEBOKSEN: Edvald Boasson Hagen forlater trolig Sky. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

- Det er dine ord, smiler Hungerholdt.

Manageren kom ned til Frankrike søndag. Hungerholdt forlot Tour de France-sirkuset allerede mandag, selv om han etter planen skulle ha vært lenger. Det kan tyde på at avgjørelsen om Boasson Hagens fremtid allerede er tatt.

Sky-sjef Dave Brailsford vil gjerne beholde Boasson Hagen, men da i en mer rendyrket hjelperytterrolle.

- Det er en del spørsmål han må tenke over. Får han gjøre det han ønsker å gjøre? Og for vår del, utfyller han den lagrollen vi ønsker han skal utfylle? Han har hatt et roligere år enn vanlig, men han er veldig talentfull. Vi ønsker å fortsette å jobbe med ham, sier Brailsford.

Boasson Hagen har tatt skarve 0 World Tour-poeng i 2014. I 2011 tok han 260 poeng (11. plass). I 2012 samlet han 317 poeng (11. plass), mens 2013 endte nordmannen opp med 45 poeng (88. plass).

Selv om resultatene er dårligere og killerinstinktet ikke har vist seg på 13 måneder, understreker Hungerholdt at Boasson Hagen skal ha en sentral rolle i et nytt lag.

- Han skal være en av de sentrale rytterne på laget, og på gode dager er kaptein på laget, i hvert fall i klassikerne. Posisjonen han får i laget er det som er viktig for oss, sier Hungerholdt.