NUMMER FEM PÅ BROSTEINSETAPPEN: Fabian Cancellara var en av de største favorittene på etappen til Arenberg, men det var Lars Boom som vant. (AP Photo/Peter Dejong)
NUMMER FEM PÅ BROSTEINSETAPPEN: Fabian Cancellara var en av de største favorittene på etappen til Arenberg, men det var Lars Boom som vant. (AP Photo/Peter Dejong)

Cancellara trekker seg fra Tour de France

Skal ta en pause for å finne toppformen til sykkel-VM.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fabian Cancellara stiller ikke til start på den 11. etappen av Tour de France onsdag. Trek Factory-rytteren har bestemt seg for å trekke seg.

Cancellara på Tourmanager-laget? Husk å bytte!

– Jeg vil reise hjem og ta en liten pause. Det har vært en lang sesong, som startet i Dubai. Jeg har 59 konkurransedager så langt, og jeg har et annet stort mål mot slutten av sesongen: VM. Det er ingen hemmelighet at jeg ønsker å være i min beste form der, så det er viktig at jeg får litt hvile, sier sveitseren.

Han var nær etappeseier alt på den første etappen, da han angrep mot slutten i et forsøk på å sikre seg den gule trøya for 29. gang i karriere. På brosteinsetappen endte han som nummer fem, mens han spurtet inn til andreplass på etappen til Mulhouse.

Den vant som kjent Tony Martin etter et solobrudd, og med Cancellara ute av Touren er det tyskeren som nå seiler opp som den store favoritten på tempoetappen på Tourens nest siste dag.

 Det var ikke bare brosteinsetappen som gjaldt for meg. Løypen i dette årets Tour er veldig attraktiv for en rytter med min profil, jeg likte den. Det var mange muligheter, og med litt mer hell hadde jeg reist hjem med et resultat. Det har vært godt å være tilbake i Touren, sier sveitseren.