VIL FORSTERKE: Tore Reginiussen har gått foran og stanget inn en rekke mål for Rosenborg hittil i år. Nå håper RBK-kapteinen at klubbledelsen er på tå hev og sørger for at han får konkurranse om å score Rosenborg-målene fra nye fjes i tiden som kommer. Foto: SCANPIX
VIL FORSTERKE: Tore Reginiussen har gått foran og stanget inn en rekke mål for Rosenborg hittil i år. Nå håper RBK-kapteinen at klubbledelsen er på tå hev og sørger for at han får konkurranse om å score Rosenborg-målene fra nye fjes i tiden som kommer. Foto: SCANPIX

RBK-kapteinen: – Vi må ha flere spillere inn

... men Rosenborg har budsjettert med spillersalg på 12 millioner kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

John Chibuike og Nicki Bille Nielsen har allerede forsvunnet ut portene på Lerkendal. Alt tyder på at Cristian Gamboa er nestemann.

Tilbake står en svekket Rosenborg-stall som fortsatt er gira på å hente inn Moldes forsprang på ni poeng i serien.

Nå håper RBK-kaptein Tore Reginiussen at klubben har kontroll slik at spillere kommer inn portene på Lerkendal også. Det ser han på som en nødvendighet.

- Nå som vi allerede har mistet noen, og Gamboa også kan være på vei ut, er det ikke tvil om at vi må ha flere spillere inn. Det må vi. Det må fylles opp, og vi må ha dekning - helst dobbelt - på de fleste plassene. Men jeg regner med at klubben har kontroll, sier Reginiussen.

Han mener Rosenborgs stall allerede har vært i det tynneste laget, med tanke på skadesituasjonen i år.

- I perioder har vi hatt en litt tynn tropp. Så for at vi skal være skikkelig slagkraftige utover høsten, tror jeg vi er avhengig av at noen kommer inn og gjør den samme jobben som de som forsvinner ut, sier Reginiussen.

Har budsjettert med spillersalg

Samtidig er det ikke slik at Rosenborg kan bruke alt av overskudd på spillersalg til å hente inn nye spillere. I budsjettet har klubben nemlig budsjettert med 12 millioner kroner i spillersalg.

- Det er ikke slik at vi må selge for 12 millioner kroner før vi kan begynne å handle. Det er mye mer sammensatt enn det. Vi sparer for eksempel en del lønnskostnader for hver spiller som forlater oss, sier sportslig leder Erik Hoftun.

Likevel er det liten tvil om at 12 million neppe er nådd foreløpig. Ifølge VG fikk Rosenborg drøye fire millioner for Nicki Bille Nielsen. John Chibuikes kontrakt gikk ut etter årets sesong og ble neppe en veldig dyr mann for tyrkiske Gaziantepspor.

- Det blir for tidlig å svare på om vi skal erstatte Nicki og hente inn nye spillere. Det er noe vi diskuterer for øyeblikket, men vi har ikke konkludert. Det sportslige er viktig for oss, men dette handler også om økonomi, sier sportslig leder Erik Hoftun.

- Må ha balanse

Det er en realitet trener Per Joar Hansen er inneforstått med.

- Når du driver en fotballklubb som Rosenborg, så handler det om å gi både gass og å bremse samtidig. Den tida du bruker penger du ikke har er over, sier han.

Samtidig legger han ikke skjul på at han helst skulle sett et fjes eller to til ekstra på treningsfeltet.

- Vi må se hva vi kan få til nå i overgangsvinduet. Det er ikke sånn at vi sitter i sjøen om vi mister en spiller. Vi er forberedt på denne situasjonen, sier Per Joar Hansen.

- Men om Gamboa også forsvinner. Må det da inn noen?

- Det er klart at hvis vi over tid mister flere folk, så må vi ha inn noen nye. Det forstår alle. vi er avhengig av å ha riktig mengde og balanse i troppen, sier Per Joar Hansen.