Slik hånet de tyske VM-vinnerne Argentina

«Slik går gauchoene!» sang en gruppe spillere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tyskland vant VM-finalen etter Mario Götzes vinnermål i andre ekstraomgang mot Argentina.

Da en halv million tyskere hadde møtt opp for å feire de nybakte verdensmesterne ved Brandeburger Tor i Berlin var det ikke bare tid for jubel over Tysklands prestasjoner.

Det var også på sin plass å komme med et lite stikk til laget som tapte finalen.

Da spillerne kom ut på scenen nesten tre timer etter at flyet landet gjorde de i grupper og med ulike underholdningsnummer.

En av gruppene, bestående av Miroslav Klose, Shkodran Mustafi, Roman Weidenfeller, André Schürrle, Toni Kroos og Mario Götze var veldig beskrivende i sin opptreden:

«Slik går gauchoene, og gauchoene går slik», sang sekstetten, mens de gikk krumbøyd. Så fulgte de opp med «slik går tyskerne, og tyskerne går slik» mens de hoppet og jublet rett i ryggen.

Se opptrinnet i videovinduet øverst.

Gaucho er en betegnelse ofte brukt om folk fra de søramerikanske slettelandskapene kalt pampas. Folk fra Argentina, Uruguay, Chile og de sørlige delene av Brasil tilhører denne samlebetegnelsen.

I denne sammenhengen er det likevel ingen tvil om at det ble referert til argentinerne, selv om også Brasil fikk kraftig gjennomgå i VM med Tysklands 7-1-seier i semifinalen.