PÅ VEI TIL ENGLAND: Cristian Gamboa kan bli Premier League-spiller i løpet av få dager. Foto: SCANPIX
PÅ VEI TIL ENGLAND: Cristian Gamboa kan bli Premier League-spiller i løpet av få dager. Foto: SCANPIX

Rosenborg bekrefter Gamboa-forhandlinger

RBK-backen nærmer seg Premier League-drømmen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mer og mer tyder på at Cristian Gamboas dager i Rosenborg snart er talte. Nå bekrefter Rosenborg at en utenlandsk klubb har tatt kontakt i håp om å kjøpe costaricaneren.

– Det har vært litt kontakt med en klubb. Vi er i dialog, men om det blir noe mer av det er vanskelig å si, sier sportslig leder Erik Hoftun til  TV 2 Sporten.

– Er dere nær ved å bli enig om betingelsene?

– Hvor langt vi har kommet, vil jeg ikke si, sier Hoftun.

I går fortalte TV 2 Sporten at to Premier League-klubber har vist konkret interesse for Gamboa. Partene holder kortene tett til brystet om hvilken klubb det er, men slik TV 2 forstår det skal det være en Premier League-klubb som nå jakter høyrebacken.

– Det er ikke noe nytt siden i går, men jeg håper fortsatt at det skal ordne seg i løpet av noen dager. Vi skal sette oss ned å prate sammen nå, sier Cristian Gamboa til TV 2 Sporten.

Costaricaneren har ikke lagt skjul på at han har et sterkt ønske om å ta det neste karrieresteget.

– Vi er en selgende klubb
I Rosenborg-leiren har man forståelse for at Cristian Gamboa nå håper Premier League-drømmen går i oppfyllelse.

– Alle spillere på et visst aldersnivå har en drøm om å spille for større klubber enn de norske. Vi er en selgende klubb, og ofte er vi med på å oppfylle drømmene til spillerne våre dersom det passer både oss og spilleren, sier Hoftun.

RBK-kaptein Tore Reginiussen mener timingen er god for et klubbskifte for Gamboa.

– Han gjorde nettopp et kjempegodt VM der han viste seg fram på en fantastisk måte. Du får ikke noe bedre utstillingsvindu enn det, og det kan bli vanskelig å komme i en lignende posisjon igjen, sier han.

Per Joar Hansen synes det er vanskelig å svare på om han tror Gamboa fullfører høsten i Trondheim.

– Foreløpig forholder jeg meg til at han er RBK-spiller. Samtidig forstår jeg at en spiller som leverer et blendende VM for både seg selv og laget er aktuell for de største ligaene, sier Per Joar Hansen.