FÅR KRITIKK: Styreleder i Vålerenga, Åge Petter Christiansen, og resten av styret har fått kritikk for arbeidet de har gjort med klubben, som nå trenger 16 millioner kroner for å overleve ut året.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix.
FÅR KRITIKK: Styreleder i Vålerenga, Åge Petter Christiansen, og resten av styret har fått kritikk for arbeidet de har gjort med klubben, som nå trenger 16 millioner kroner for å overleve ut året. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix.

VIF-styret stiller plassene sine til disposisjon

Styret i Vålerenga har kalt inn til et ekstraordinært årsmøte på bakgrunn av kritikken de har fått i voldgiftsdommen mot Stabæk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det skriver klubben i en pressemelding tirsdag. Vålerenga er for tiden i en vanskelig økonomisk situasjon etter å ha blitt dømt til å betale Stabæk 5,6 millioner kroner i voldgiftssaken.

Dette kom på toppen av en allerede anstrengt økonomisk situasjon. 

– Det har utløst skuffelse og frustrasjon blant våre medlemmer og supportere. Utfallet ble dessverre verdt mulig for Vålerenga Fotball. I ettertid ser styret at denne saken skulle ha vært håndtert annerledes, heter det i pressemeldingen.

For å holde det gående ut året må hovedstadsklubben ha minst 16 millioner kroner. Derfor har styret nå bedt valgkomiteen og kontrollkomiteen om å lede en evaluering av styrets arbeid. Evalueringen skal legges frem på et ekstraordinært årsmøte 1. september.

I realiteten vil denne prosessen bety at styret stiller sine plasser til disposisjon.

Daglig leder ville gjort ting annerledes

VILLE GJORT TING ANNERLEDES: Daglig leder i Vålerenga, Stig Ove Sandnes.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.
VILLE GJORT TING ANNERLEDES: Daglig leder i Vålerenga, Stig Ove Sandnes. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.

Det er det sviende tapet for Stabæk i voldgiftsdommen som er dråpen som får VIF-styret til å kaste kortene. Daglig leder, Stig Ove Sandnes, innrømmer at de millionene Stabæk skal ha gjør hverdagen til VIF nesten ulevelig.

– Det sier seg selv. I mai sa vi at vi trengte 15 millioner for å overleve sesongen. Nå har vi fått inn 5 millioner i en innsamlingsaksjon, og manglet ti. Da er det klart at 6,5 millioner på toppen av det gjør situasjonen verre, sier han til TV 2.

– Ville du gjort det samme som den daværende ledelsen i 2011 – gått med på en voldgiftssak?

– Det er lett å være etterpåklok, men det er umulig å si for meg hva jeg ville gjort for tre år siden i samme situasjon.

– Men med tanke på det du vet i dag?

– Da hadde jeg neppe gjort det samme, nei, innrømmer Sandnes.

Videre skriver de i pressemeldingen at styret har bedt valgkomiteen ta kontakt med kontrollkomiteen. Disse er begge oppnevnt av medlemmene på årsmøtet og er derfor uavhengig av styret.

Styret i klubben skal også starte et utredningsarbeid relatert til en ny organisasjonsmodell, og førsteprioritet i tiden fremover blir å betale tilbake det de skylder Stabæk.

Klanen er fornøyd

I Klanen er de fornøyd med styrets beslutning.

– Det er voksent gjort av styret, sier talsmann Christian Kjellsen.

– Dette lå på mange måter i kortene. Om det er styrets feil at det har gått som det har gått, eller om det er dårlige advokater, er egentlig ikke så viktig. Det er vel sånn at noen må ofres når noe går galt, sier han.

Han mener beslutningen er fornuftig, men ikke dramatisk.

– Det er åpenbart en tillitskrise i Vålerenga – både fra Klanen og klubbens medlemmer – mot styret. Og da er det fornuftig at de går. Det viktigste er at klubben må reddes. Både på kort og lang sikt, sier Kjellsen.

Rekdal tar nyheten med ro

Vålerenga-trener, Kjetil Rekdal, tar nyheten om styrets beslutning med fatning.

– Hvem som sitter i styrer, og hvilke posisjoner folk har i klubben, interesserer meg ikke. Det er ikke mitt bord, sier Rekdal til TV 2.

Men treneren understreker at han på generelt grunnlag er glad for alle tiltak som kan bidra til å få klubben på rett kjøl.

– Det viktigste nå er å få orden på økonomien og bygge en klubb som er solid for framtiden. Mine interesser går kun på det sportslige, å gjøre det best mulig ut fra de ressursene vi har. Hvis vi kan bidra til sportslig suksess, og kanskje skape noen spillere som kan selges og styrke økonomien, så er det mitt viktigste bidrag, sier Rekdal.