VARME DAGER: Richie Porte og resten av Tour-sirkuset kommer fra kjølige dager i Vogesene. I Alpene er det mye varmere.
VARME DAGER: Richie Porte og resten av Tour-sirkuset kommer fra kjølige dager i Vogesene. I Alpene er det mye varmere.

Team Sky vil ha sydentemperatur på rytterhotellet

Forbereder seg på varmere dager i Touren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ingen av lagene i Tour de France er så opptatt av detaljer som Team Sky. Som et ledd i forberedelsene til de kommende etappene i Tour de France skal laget gjennomføre en innendørsøkt på rytterhotellet.

Før rulleøkten skal varmeanlegget på hotellet skrus på for fullt. Tanken er at rytterne skal venne seg til å sykle i kvelende varme.

Det er nemlig meldt strålende vær de kommende dagene i Tour de France. Slik har det ikke vært så langt i treukersrittet.

Siden rytterne kom til Frankrike har det stort sett regnet hver dag. Temperaturen har vært nede i 10 grader, men nå skal rytterne inn i et område hvor det er meldt rundt 30 grader.

Richie Porte er forberedt på tøffe dager, men han sikter høyt.

– Målet er ikke å komme på pallen, men å stå igjen med den gule trøyen, sier han.

28-åringen fra Tasmania hadde planer om å bruke hviledagen i Touren til å slappe av med tv-serien "Band of brothers" på laptopen. Den planen gikk i vasken. Porte glemte nemlig pc'en i Mulhouse. 

De neste dagene skal Tour-sirkuset inn i Alpene. Porte er nummer to sammenlagt i Touren, bare to minutter og 23 sekunder bak Vincenzo Nibali. Sky-sjef Dave Brailsford er sikker på at Porte vil vokse i kapteinsrollen.

– Ikke glem at han vant Paris-Nice som kaptein. Han har en sterk karakter, og jeg er sikker på at han vil fortsette å levere i dette rittet, sier Brailsford til TV 2.

Porte har fått gode råd fra Chris Froome de siste dagene. Det setter han stor pris på.

– Chris er en fyr jeg trener med hver dag. Jeg ser ikke på ham som en Tour-vinner, men som en venn. Det siste han sa til meg var at jeg kunne slå de andre, og at jeg måtte tro på det. Chris har større tro på meg enn jeg har selv. Selv før han veltet sa han til meg at jeg måtte komme på podiet i Tour de France, sier Porte ifølge AAP.

Froome forer også Porte med informasjon om konkurrentene.

– Jeg fikk en tekstmelding fra ham i går. Da skrev han litt om taktikken til de andre sammenlagtfavorittene. Det er fint å få støtte fra ham, sier Porte.