BLIR MOR: Stavhopperen Cathrine Larsåsen blir mamma til vinteren. Her avbildet på det tradisjonelle jordbærselskapet i den russiske ambassade i Osloi fjor.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
BLIR MOR: Stavhopperen Cathrine Larsåsen blir mamma til vinteren. Her avbildet på det tradisjonelle jordbærselskapet i den russiske ambassade i Osloi fjor. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Cathrine Larsåsen skal bli mamma

Friidrettsstjernen tar et stavsprang over i mammatilværelsen den kommende vinteren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Cathrine Larsåsen (27) er gravid, skriver Se og Hør.

Friidrettsstjernen forteller til TV 2 at hun er spent og gleder seg veldig til å bli mor.

– Dette er så stas og hyggelig, og jeg kan nesten ikke vente. Dette er noe av det største man kan oppleve, så jeg gleder meg. Men det er jo noen måneder til, sier 27-åringen.

Nå vil hun ta det rolig og kutte ut stavhoppingen inntil den lille er født.

– Jeg valgte å stoppe sesongen med en gang jeg fant det ut. Jeg kan ikke hoppe rundt med en liten en i magen, det ville vært galskap og en litt for stor fallhøyde. Men jeg fortsetter å trene så mye som mulig, og planen er å være tilbake til sommer-OL i 2016, sier hun til TV 2.

MÅ KUTTE UT STAVHOPPINGEN: Cathrine Larsåsen tar en pause fra idretten, men regner med å være tilbake før sommer-OL i 2015. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
MÅ KUTTE UT STAVHOPPINGEN: Cathrine Larsåsen tar en pause fra idretten, men regner med å være tilbake før sommer-OL i 2015. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Skjønte ikke hvorfor jeg var sliten

Stavhopperen har allerede deltatt i fire konkurranser som gravid – uten å vite det.

– Jeg kunne ikke skjønne at jeg var så trøtt og sliten etter kun noen få hopp, men det var kroppen som sa ifra at jeg må ta det rolig, sier hun.

Den tidligere «Skal vi danse»-deltakeren bor for tiden i København med sin kjæreste, lengdehopperen Morten Jensen (31).

Nyheten røpet de på Cathrines far sin 62-årsdag, til stor glede og mange tårer.

– Greit med en pause fra idretten

– Hvordan blir det å ta en pause fra idretten?

– Det blir greit. Jeg tror det er sunt for både kropp og hode å ta en pause, og så satser jeg på at jeg kommer enda sterkere tilbake. Kjæresten min er aktiv, så det er ikke akkurat slik at jeg vil havne utenfor miljøet. Nå vil jeg la kroppen forandre seg og styre seg selv. Det er en naturlig og gledelig del av livet, sier hun.

Terminen er over nyttår, så Larsåsen er ikke så langt på vei ennå.

– Jeg er fullt klar over at ting kan gå galt, og det er også en naturlig del av livet. Jeg synes ikke det er noe man skal hysje bort eller skamme seg over, så derfor velger jeg å fortelle om svangerskapet allerede nå, sier hun.