FAVORITTER I VUELTAEN: Alberto Contador og Chris Froome før start i årets Tour. Kanskje de møtes i Vueltaen?
FAVORITTER I VUELTAEN: Alberto Contador og Chris Froome før start i årets Tour. Kanskje de møtes i Vueltaen?

– Det blir en glohet Vuelta i år

Richie Porte håper å se Chris Froome mot Alberto Contador i Spania rundt. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

La Planche des Belles Filles (TV 2): Richie Porte kjørte seg opp på 2. plass i sammendraget på en etappe som første og fremst vil huskes for at Alberto Contador veltet ut av Tour de France.

Dermed har de to største favorittene i treukersrittet brutt. Chris Froome måtte kaste inn håndkledet allerede på 5. etappe.

En tydelig preget ble han raskt tatt hånd om av Tinkoff-sjef Oleg Tinkov og Bjarne Riis etter veltet. Mandag kveld bekreftet Riis at Contador hadde pådratt seg brudd i leggen. Nærmere bestemt i skinnebeinet. Bruddet er såpass komplisert at han trenger operasjon.

Om Contador kommer til hektene etter operasjonen, stiller han kanskje til start i Vuelta a Espana. Da blir han del av et felt som kanskje er sterkere enn i Tour de France - i hvert fall helt i toppen.

Contador selv er skeptisk til start i Spania.

– Rehabiliteringsperioden ser ut til å bli ganske lang. Mellom fem og seks uker, de mest optimistiske sier tre uker. Jeg ser på resten av sesongen som truet, og spesielt Spania rundt, sier han.

Foruten Froome - og kanskje Contador - skal uansett Wilco Kelderman sykle i Spania. Andre ryttere som kanskje dukker opp er Nairo Quintana, Joaquin Rodriguez, Bradley Wiggins og Alejandro Valverde. Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug kan bli norske innslag i rittet. Fra før av er det klart at Vegard Breen sykler Vueltaen.

- Det blir en "red hot" Vuelta, sier Richie Porte.

- Det er aldri kjekt å se en rytter som Alberto ryke ut på den måten. Det kommer til å forandre dynamikken i rittet. Da vi hørte på radioen at Alberto var ute, tenkte nok alle at sjansene til å vinne ble større, sier Sky-kapteinen.

Han syklet i mål til en sterk 7. plass, 25 sekunder bak Nibali.

- Jeg var den eneste som tenkte å jage etter Vincenzo. Det er uheldig at Alberto veltet ut av rittet. Nibali viste at han er mannen å slå. Det var litt frustrerende i finalen. Alle satt på hjulet mitt, men jeg antar at det er sånn sykling er, sier Porte.

Han holdt seg på sykkelsetet i de skumle utforkjøringene. Det var det ikke alle konkurrentene som gjorde. Michele Scarponi var en av mange som forsvant ut i grøften.

- Det var farlig, men man kjører etter forholdene. Vi så at Alberto veltet. Det var viktig å være i front. Jeg håper regnet har gitt seg. Det er meningen at det er sommer nå, smiler Porte. 

Nå øker sjansene for en podieplass i Paris. Porte er fornøyd med utviklingen.

- Vincenzo er i en god posisjon, men ting kan skje på veien. Vi tar det dag for dag. Jeg er glad for hvor jeg er akkurat nå.

PS! Vueltaen blir sendt på TV 2 Sportskanalen. Rittet arrangeres mellom 23. august og 14. september.