Kristoff har gått ned tre kilo på fire dager

Mageproblemene fortsetter å bekymre Alexander Kristoff.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bergen/La Planche des Belles Filles (TV 2): Alexander Kristoff fryktet at han måtte bryte Tour de France grunnet sine vedvarende mageproblemer.

Men rogalendingen kjempet seg gjennom mandagens tøffe fjelletappe og kom i mål trygt innenfor tidsgrensen.

– Magen min var bedre i dag. Det gikk greit helt til den siste bakken. Da kjente jeg det ganske mye igjen. Men da var det bare fem kilometer igjen til mål, sier Kristoff til TV 2.

– Skal slappe av på hviledagen

Han innrømmer at han var lettet over at det gikk bra med magen underveis.

– Ja, jeg var lettet over at jeg kom meg gjennom dagen. Jeg fryktet at jeg måtte bryte før etappen. Men så kjente jeg at jeg hadde kontroll. Jeg hadde likevel dårlige bein og hadde ikke så mye energi, men magen var i hvert fall bedre, sier Kristoff.

– Nå får jeg forsøke å hvile litt i morgen (tirsdag). Det blir en rolig treningstur, men ellers skal jeg forsøke å slappe av mest mulig, sier han.

Få de siste Tour de France-nyhetene her!

– Føler meg tom

Og tirsdagens hviledag trenger virkelig Kristoff. For Katjusja-spurterens mageproblemer har tæret på kreftene og kroppen de siste dagene.

Kristoff har slitt med å ta til seg næring og har derfor gått ned hele tre kilo på fire dager. Det er mye på en allerede slank sykkelkropp.

– Jeg føler meg tom. Jeg får ikke spist så mye heller, for med en gang jeg spiser så kjenner jeg at det knyter seg. Det blir lite mat underveis, forteller han.

– Tre kilo på fire dager er en del. Jeg vet ikke hvordan dette vil påvirke meg fremover. Det får vi se, sier en tydelig sliten Kristoff.

Slitt siden fredag

Det var på fredag at Kristoff selv avslørte at han slet med magetrøbbel.

Søndag fryktet han at mageproblemene kunne tvinge ham til å måtte stå av Touren.

– Det er alltid en fare for det (at jeg ikke klarer meg, journ.anm.). Kjennes det ut som i går, går det greit, men det får vi se etter i dag, sa 27-åringen da.

Direkte etter etappen innrømmet han at tilstanden var blitt verre, men allerede senere på kvelden var tilstanden bedre.

– Det har roet seg litt ned nå, så det går bedre. Nå er det sånn som det var i går, på en måte. Jeg kjenner jo at magen er der, men det er ikke så akutt vondt som det var før i dag, sa Kristoff.

Det er fortsatt ikke for sent - sett opp lag i Tourmanager!

SLITER MED MAGEN: Alexander Kristoff er glad for at det er hviledag tirsdag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
SLITER MED MAGEN: Alexander Kristoff er glad for at det er hviledag tirsdag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix