Bonnie Tyler ble malt av pedo-dømt kunstner (84)

– Jeg hadde virkelig ingen anelse, sier popstjernen (63), som møtte Rolf Harris flere ganger.

Storbritannia ble rystet da myndighetene i 2012 begynte å etterforske en rekke overgrep utført av en av nasjonens største kunstnere i vår tid.

DØMT FOR OVERGREP: Rolf Harris ble dømt til fem år og nå måneder  fengsel i juli.  (AP Photo/PA, Dominic Lipinski)
DØMT FOR OVERGREP: Rolf Harris ble dømt til fem år og nå måneder  fengsel i juli.  (AP Photo/PA, Dominic Lipinski)

Rolf Harris (84) var en folkekjær kunstner, kanskje mest kjent for portrettet han malte av dronning Elisabeth av Storbritannia til hennes 80-årsdag i 2005 og hans bidrag til underholdning for barn. 

Men idyllen brast: 4. juli ble Rolf Harris dømt for 12 overgrep mot fire jenter i alderen 7 til 19 år. Overgrepene mot de unge jentene skjedde i perioden 1968 til 1986.

– Så aldri denne siden av han

Dommen har ført til at de en gang svært verdifulle og spesielle maleriene av Rolf Harris har rast i verdi. Fortvilte samlere og eiere lurer på hva de skal gjøre med bildene, som nå er umulige å få solgt til en pris som kan minne om hva de en gang var verdt. 

En av de mange berømthetene som har blitt malt av Rolf Harris, er popdronningen Bonnie Tyler. Tyler slo igjennom allerede som 17-åring, og hun møtte Rolf Harris en rekke ganger på 70-tallet.

– Jeg hadde virkelig ingen anelse om det i det hele tatt. Første gang jeg møtte han, var jeg 26 år, en veldig ung 26-åring. Men jeg så aldri denne siden av han. Det er grusomt, sier en åpenhjertig Bonnie Tyler til TV 2.

– Han var veldig hyggelig

Hun forteller at han ikke viste noe av den mørke siden som har blitt brettet ut i retten denne forsommeren.

– Han var veldig hyggelig. Han plagde meg aldri – da hadde han fått høre det, forteller hun.

Cathy Sims fra Norfolk er eieren av det berømte Bonnie Tyler-portrettet. Hun fikk det i gave av sin far den gang hun kun var seks år gammel. 

Nå har hun fortalt til South Wales Evening Post at hun vurderer å brenne bildet. 

BONNIE TYLER: Dette bildet ble malt av Rolf Harris på 70-tallet. Foto: South Wales Evening Post
BONNIE TYLER: Dette bildet ble malt av Rolf Harris på 70-tallet. Foto: South Wales Evening Post

– Bildet er en konstant påminnelse om hva Rolf Harris har gjort. Alt jeg ser i bildet nå, er en uskyldig, trist jente, og jeg tenker på hva han har blitt dømt for, sier Sims.

Var verdt en halv million

Sims har tidligere fått tilbud om opp mot 300.000 for bildet, men ønsket ikke dengang å selge det under verdien, som var satt til over en halv million.

Bonnie Tyler synes det er trist at eieren av bildet ønsker å brenne det.

– Hva synes du om bildet?

– Jeg prøver å ikke tenke på bildet. Jeg prøver å holde meg utenfor dette. Jeg så ikke noe galt med Rolf Harris de gangene jeg møtte han, men er han dømt skyldig, så er han dømt skyldig, sier hun.

Rolf Harris poserer foran sitt portrett av dronningen. ARKIVFOTO
Rolf Harris poserer foran sitt portrett av dronningen. ARKIVFOTO