Mageproblemene vedvarer, men Kristoff starter

– Jeg har tatt dobbel dose imodium, sier nordmannen som har gått ned flere kilo de siste dagene.

MULHOUSE/BERGEN (TV 2): Mandag går en av Tour de Frances tøffeste etapper i år.

Den 10. etappen fra Mulhouse til La Planche des Belles Filles er en virkelig «haikjeft» med mange fjelltopper, og det går opp og ned.

Det er ikke ideelt for Alexander Kristoff, som i tillegg til å ikke være en typisk fjellkltatrer har slitt med magetrøbbel de siste dagene.

Tatt syrenøytraliserende

Han stiller likevel til start på mandagens 10. etappe. Etter målgang søndag var han mer i tvil.

– Akkurat nå så går det greit, men det gjorde det i går også på samme tid. Jeg har litt vondt i magen ennå, men holder det seg på dette nivået går det greit, sier Kristoff til TV 2 før start mandag.

– Jeg har tatt syrenøytraliserande, det gjorde jeg ikke i går, og dobbel dose imodium. Så vi får håpe det går bra.

– Hvordan er det med energinivået?

– Det er bra. Jeg får spist og sånn, så jeg tror det skal gå bra.

Gått ned i vekt

Tirsdag er det hviledag i Tour de France, og det vil kunne gi Alexander Kristoff en velfortjent pust i bakken og en mulighet til å få orden på magen.

Mange timers sykling opp og ned tøffe bakker er ikke noe som umiddelbart er til det beste for en trøblete mage. Ambisjonen er å holde følge med de beste så lenge som mulig på mandagens etappe.

– Jeg er nervøs så klart. Jeg har gått ned ganske mange kilo de siste dagene, men jeg satser på at det går lettere i bakken siden jeg er litt lettere, sier Kristoff.

– Jeg må holde med hovedfeltet så lenge som mulig. Havner jeg i gruppettoen tidlig så må man kjører hardere, men overlever jeg etappen i dag så skal jeg klare å komme meg til mål.

Slitt siden fredag

Det var på fredag at Kristoff selv avslørte at han slet med magetrøbbel.

Søndag fryktet han at mageproblemene kunne tvinge ham til å måtte stå av Touren.

– Det er alltid en fare for det (at jeg ikke klarer meg, journ.anm.). Kjennes det ut som i går, går det greit, men det får vi se etter i dag, sa 27-åringen da.

Direkte etter løpet innrømmet han at tilstanden var blitt verre, men allerede senere på kvelden var tilstanden bedre.

– Det har roet seg litt ned nå, så det går bedre. Nå er det sånn som det var i går, på en måte. Jeg kjenner jo at magen er der, men det er ikke så akutt vondt som det var før i dag, sa Kristoff.