KLAR FOR CHELSEA: Filipe Luís har signert for Chelsea. Her er han i duell med sin nye lagkamerat, André Schürrle, da Atlético Madrid og Chelsea møttes i Mesterligaen i april. Foto: AFP PHOTO/ GERARD JULIEN.
KLAR FOR CHELSEA: Filipe Luís har signert for Chelsea. Her er han i duell med sin nye lagkamerat, André Schürrle, da Atlético Madrid og Chelsea møttes i Mesterligaen i april. Foto: AFP PHOTO/ GERARD JULIEN.

Chelsea med nok en stjernesignering

Filipe Luís følger Diego Costa inn dørene på Stamford Bridge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chelsea bekrefter på sine hjemmesider at de har enige med Atlético Madrid om en overgang for Filipe Luís.

Den 28 år gamle venstrebacken har lenge vært ønsket av Jose Mourinho, og nå er overgangen omsider på plass.

Han følger dermed sin lagkamerat i Atlético, Diego Costa, inn dørene på Stamford Bridge. For et par uker siden bekreftet Chelsea at de var kommet til enighet med den spanske klubben om en overgang for spissen.

Luís koster rundt 160 millioner kroner, men med prestasjonsbonuser og tilleggsklausuler kan prisen øke til 200 millioner kroner, meldes det i britisk presse.

Erstatter Cole

Det var ventet at Chelsea skulle hente en venstreback etter at Ashley Cole ikke fornyet kontrakten med The Blues i sommer. Han har meldt overgang til Roma.

Dermed manglet et klart førstevalg på venstresiden av forsvaret selv om César Azpilicueta gjorde sakene sine bra forrige sesong.

Det spekuleres også i at andrevalget i den rollen, Ryan Bertrand, kan forsvinne, noe som gjorde behovet for en erstatter enda sterkere.

Fjerde sommersignering

Filipe Luís har spilt i spansk fotball siden 2008 og Atletico siden 2010. Denne sesongen spilte han en viktig rolle da hovedstadslaget gikk til topps i La Liga og tok seg hele veien til finalen i Mesterligaen, hvor de tapte for byrivalen Real Madrid. 

På de fire årene 28-åringen har tilbragt i Atlético har han spilt 127 kamper og scoret to mål. Luís var ikke tatt ut i VM-troppen til Brasil, men var én av sju spillere på reservelisten. Etter at han debuterte på det brasilianske landslaget i 2009 har han kun spilt fire kamper.

Luís blir den fjerde spilleren Chelsea henter i sommer. Foruten Costa, har de også sikret seg to midtbanespillere i Cesc Fábregas og det 19 år gamle kroatiske talentet Mario Pasalic.

Bort med Ba

En som er på vei vekk er Demba Ba. Angriperen er på vei til tyrkisk fotball og Besiktas.

Besiktas bekrefter på sine nettsider at de er enige med Chelsea, og Ba har ankommet Tyrkia for å få fullført overgangen. Ifølge britisk presse kommer han til å koste rundt 80 millioner kroner.

– Jeg er her! @Besiktas, skriver han på Twitter.