«Neuer forsøker å gjøre som Schumacher»

Neuer ble anklaget for forsøk på «den styggeste taklingen i VM-historien».

VMs semifinale mellom Frankrike og Tyskland i 1982 huskes for det grusomme sammenstøtet mellom Patrick Battiston og Toni Schumacher. 

Se klippet nede i artikkelen.

Duellen gjorde at franske Battiston ble liggende bevisstløs på bakken med en brukket kjeve, ribbeinsbrudd og utstlåtte tenner. En stund var han også i koma. Frankrike-spiller, og senere UEFA-president, Michel Platini innrømmet i ettertid at han fryktet spilleren var død.

I finalen mellom Tyskland og Argentina kom plutselig de grusomme minnene tilbake– og igjen var en tysk keeper involvert.

Gonzalo Higuaín var alene gjennom, og ut kom Neuer i full kraft– på mange måter slik Schumacher gjorde i 1982. Tysklands keeper traff Argentina-spissen i hodet med full kraft, før Higuaín stupte rett i bakken.

– Jeg synes det er farefullt spill når en keeper går så høyt opp med kneet i stor fart, sier TV 2s fotballkommentator Petter Myhre.

Dommeren valgte av alle ting å dømme frispark til Neuer, noe som skapte enorme reaksjoner på tribunen. 

– Det var totalt feil. Det er en situasjon hvor mange dommere ikke hadde dømt noe som helst, sier Myhre.

Heldigvis gikk det langt bedre med Higuaín enn det gjorde med Battiston. Argentineren kunne fortsette kampen, og fikk også en beklagelse av den tyske keeperen. Myhre mener Neuer kun fokuserte på ball, og at det derfor ikke var like ille som det vi så i 1982.

– Det er feil å sammenligne Neuers takling med Schumachers. Her dreier det seg om en keeper som ser på ballen og treffer den, forklarer han.

På Twitter kom det svært mange reaksjoner. En av de som reagerte kraftigst var den engelske fotballspilleren Joey Barton– han lurte på om Neuer forsøkte å gjenta det som skjedde i 1982.