– Det er ikke ideelt. Jeg håper magen kommer seg

Alexander Kristoff er ikke kvitt mageproblemene.

Alexander Kristoff har de siste dagene slitt med en vond mage.

Nå frykter han at det i verste fall skal sette en stopper for hans Tour de France.

Det sier han til TV 2 før søndagens niende etappe.

– Det er ikke ideelt. Jeg ser frem til hviledagen nå, og håper at magen skal komme seg. Nå har jeg tatt imodium sånn at jeg ikke skal få problemer underveis. Jeg har kjent litt på det i dag morges. Jeg satser i alle fall på at jeg skal komme greit gjennom etappen, og etter det er det bare én dag igjen til hviledagen, sier Kristoff.

– To harde etapper står foran dere. Er det fare for at du ikke klarer deg disse dagene, eller skal det gå greit?

– Det er alltid en fare for det (at jeg ikke klarer meg, journ.anm.). Kjennes det ut som i går, går det greit, men det får vi se etter i dag. 

– Er det sånn at du frykter at du ikke skal komme deg gjennom?

– Jeg har ikke fryktet det egentlig, men, så klart, får man problemer med magen og ikke har energi, så har man ikke energi. Jeg hadde greit med energi i går, så jeg håper det går greit i dag også. Det har gått greit å spise, så det har ikke vært noe problem sånn sett, det er bare at det er litt vondt og magen er dårlig. 

Også Jakob Fuglsang slet med en vond mage på lørdagens etappe, men Kristoff tror ikke det nødvendigvis er noe som plager mange.

– Jeg vet ikke om det er noe som går i feltet. Jeg vet det er en annen på laget som sliter litt med det samme, men han er grei igjen nå, så det er ikke noe problem hos oss bortsett fra meg.