Sommervarmen vant i Sogndal

Verken Sogndal eller Viking maktet å ta alle tre poengene. 

Kampen mellom Sogndal og Viking var vel kanskje ikke ansett som et kjempeoppgjør på forhånd. 

Høy varme preget kampen, og begge lag hadde lavt balltempo og et nokså direkte angrep når de først satset fremover. 

To obligatoriske drikkepauser var lagt inn på forhånd, som forholdsvis kom halvveis i førsteomgang og halvveis i den andre omgangen.

Kampen endte tilslutt 0-0 etter en jevn og nokså sjansefattig kamp.

Fornøyd med uavgjort

Begge lags trenere var klare på at uavgjort resultatet var fortjent. 

– Dette var en dårlig Tippeliga-kamp, sa Viking-trener Kjell Jonevret til C-More rett etter kampslutt.

– Det er alltid hardt å komme hit. Forsvarsspillet ser brukbart ut, men offensivt er vi dårlige, oppsummerte Jonevret.

Rolig fra start

Sogndal, som hadde vunnet sine fire siste hjemmekamper, tok initiativet fra start, men klarte ikke skape noe særlig. Viking på sin side valgte å ligge seg lavt i banen og satse på kontringsmulighetene som eventuelt måtte komme.

Den første store sjansen kom for Sogndal etter 15 minutter. Petter Strand sendte i vei en fantastisk pasning over Vikings forsvarsrekke som Teniste la perfekt ned til Otoo på ca. 11 meter. Men ghaneseren får ikke et godt treff og ballen havnet mitt på keeper, Arild Østbø.

Etter sjansen kom Viking bedre med i kampen, og fikk et par muligheter til å kontre, etter feil i Sogndals forsvar. Kontringene endte i ingenting, men Viking viste at de var villige.

Varmen preget kampen

Etter 23 minutter kom den første av de to obligatoriske drikkepausene. Begge lag var i hele førsteomgang preget av varmen og dette gjorde at kampen hadde et rolig tempo ingen av lagene ville løpe for mye.

Dette førte til lange klareringer og et nokså direkte angrep fra begge lag.

Den første sjansen på mål for rogalendingene kom først etter 30 minutter. Joachim Jørgensen fikk ballen på 25 meter og fyrer til. Ballen var en suser og hadde klar bane mot hjørnet, men den unge bergenseren i mål, Mathias Dyngeland, var nede og fikk slått ballen vekk.

Litt action rett før pause

Rett før pause var Sogndal farlig frempå igjen, etter en sjansefattig førsteomgang. Holsæter kom seg rundt på kanten ved 16-meteren og fikk slått inn foran mål. Der kom Otoo, men ble godt presset av Viking-forsvarerne. Sogndal-spilleren fikk ikke presset ballen under tverrliggeren og den gikk et godt stykke over mål.

Like etter kom Viking til sin andre sjanse for kampen, også denne gangen på et skudd fra litt distanse. Jón Dadi Bödvarsson klinte til fra 12 meter, men igjen var Dyngeland på plass og fikk slått ballen til corner.

Til pause gikk lagene i garderoben med 0-0. En sjansefattig og jevn affære i sommervarmen i Sogndal.

Begge lag i feriemodus

Andre omgangen fortsatte som den første. Begge lag bar godt preg av varmen og «feriemodus».

Etter 57 minutter var Viking nær med å ta ledelsen. Haugen slo et frispark fra kanten hardt og presist inn i feltet. Men ingen av lagkameratene klarte å komme på ballen som gikk i gjennom hele feltet og rett utenfor Dyngelands stolpe.

Sogndal burde tatt ledelsen

Sogndal hadde ikke mye å komme med i store deler av den andre omgangen, men da det var spilt 79 minutter var Sogndals Tim Nilsen kun uheldig som ikke sendte laget sitt i føringen.

Skaasheim kom til et innlegg fra høyrekanten. Det var presist og lavt, og på første stolpe kom Tim Nilsen. Han traff ballen klokkerent, men ballen smalt kun i stolpen og ut.

Utenom at keeper Dyngeland holdt på å tabbe seg ut mot slutten, skjedde det ikke stort mer i kampen, som tilslutt endte 0-0.