TRENER: Åge Hareide under kampen mellom Malmö FF og AIK i mai. Foto: Andreas Hillergren / NTB scanpix
TRENER: Åge Hareide under kampen mellom Malmö FF og AIK i mai. Foto: Andreas Hillergren / NTB scanpix

Hareide får tyn etter overgangsuttalelse

– Jeg tror ikke han var edru, sier spilleragent.

Malmö-trener Åge Hareide har hisset på seg en spilleragent etter at han stilte seg uforstående til at keeperen Robin Olsen ønsker en overgang til tyrkiske Mersinspor.

– Jeg har snakket med Robin. Hva skal han i Tyrkia å gjøre? I en klubb der nede, er Hareide sitert på i Kvällsposten.

Der sier han også at han ikke vil la Olsen gå for det han karakteriserer som et «skambud». Ifølge Aftonbladet ligger dette budet i regionen 5-6 millioner.

Klubben Mersinspor har nettopp rykket opp fra tyrkisk andredivisjon, og Hareide mener de ikke kan måle seg med Malmö.

– De som reiser til Tyrkia og spiller i middelhavsfarere der nede forsvinner som fotballspillere. De beste kan håpe på å få reise hjem. Det er feil at svensk fotball skal miste talenter til Kina, Tyrkia og andre land, sier Hareide.

– Kan ikke ha vært edru

Det får keeperens agent til å se rødt.

– Jeg tror ikke Åge Hareide kan ha vært edru da han pratet om situasjonen med Robin, sier spilleragent Hasan Cetinkaya til Aftonbladet.

– Han har ikke oversikt over fotball utenfor Skandinavia. Han går rundt og prater dritt om Tyrkia og Kina. At spillere som går dit forsvinner. Har han kontroll på at landslagskeeperene Andreas Isaksson og Johan Dahlin spiller for klubber midt på tabellen? Har han kontroll på at Tobias Hysén gjør det bra i Kina og spiller bra for landslaget?

Agenten følger så opp med:

– Jeg håper sportssjefen i Malmö tar tak i det og stiller ham mot veggen. Han skal være glad han har en jobb i Sverige. Han burde være stille og fokusere på laget sitt.

– Flåsete

Hareide svarer med å kritisere agenten.

– Det er en meget flåsete kommentar, og slike kommentarer møter du ikke hos andre agenter, sier Hareide til VG.

Ifølge nordmannen ønsker heller ikke Olsen seg til Tyrkia.

– Jeg snakket med Robin senest i går etter trening, og han ønsker seg ikke til Mersinspor. Kommentarene til Cetinkaya får stå for hans regning.